Om os

Galleri Heike Arndt DK

Hvor finder du os
Galleri Heike Arndt DK er et danskejet galleri placeret i Kettinge på Lolland siden 1989 og i den gamle østtyske bydel Friedrichshain i Berlin siden 2008, hvor det alternative, autentiske Berlin blomstrer.

Fokus
Galleri Heike Arndt DK støtter en aktiv og dynamisk dialog mellem den nordiske og tyske kunstscene i Berlin. Dette foregår ofte i samarbejde med diverse gallerier, museer og andre kulturelle institutioner. Nordiske kunstnere og andre kunstnere med base i Tyskland bliver tilbudt at medvirke i gruppeudstillinger. Udover at møde et nyt publikum, får de mulighed for at udvide deres netværk gennem disse tværkulturelle projekter.
Galleriet definerer sig selv som „klein aber fein“. Her vises samtidskunst med fokus på maleri, skulptur, keramik, tegning, grafik og andre nye medier som fx street art. I vores grafikafdeling er der et stort udvalg af værker af såvel skandinaviske som tyske kunstnere.

Vores stærke sociale focus bliver understøttet af vores mange aktiviteter u.a. vores månedlige event  scandinavian meetingpoint Berlin, vores open stage for musiker , og vores common book shelf og selvfølgelig  vores open call udstillinger hvor alle er velkommen.

Forretningsmodel
Galleri Heike Arndt DK er baseret på en non-profit model, hvilket betyder, at vi ikke behøver at vælge kunst ud fra finansielle eller kommercielle kriterier, men derimod ud fra kunstneriske kriterier. Vi anser denne strategi som vores styrke og som vores måde at differentiere os selv fra de mere kommercielle gallerier. Vores forretningsmodel giver desuden mulighed for, at de kunstnere, vi promoverer, får en chance for at udvikle deres kunst i en international sammenhæng, og at vi kan gøre kunsten mere tilgængelig for vores publikum.

galleri berlin

Baggrund
Galleriet blev oprettet af den danske-tyske kunstner og kosmopolit Heike Arndt. Hun blev født og voksede op i Østtyskland, men har boet i Danmark siden 1985 har i dag dansk statsborgerskab.

Hendes opvækst i Østtyskland har sammen med adskillige ophold rundt omkring i verden, heriblandt Grønland, Afrika, Sydamerika og USA, affødt en grundlæggende passion for at bygge bro mellem forskellige kulturer og mennesker via kunsten.

Personalet
Da galleriet er baseret på en non-profit model, er det afhængig af sine praktikanterne. I begyndelsen af hver forårs- og efterårssæson starter der et nyt hold praktikanter op i galleriet, der kommer fra de nordiske lande. Dette tilføjer en ekstra dimension til galleriets arbejde, da alle praktikanterne har forskellige styrker og syn på, hvordan tingene kan gøres.