Takuya Kurihara (JP)

Kurihara (JP/DE)

Multikunstner, født i 1983 i Hatogaya city (JP), som ikke eksisterer mere. Han kombinerer det asiatiske og europæiske billedsprog i hans værker og gør det med succes til hans helt eget udtryk.Takuya Kurihara undersøger i sine store akrylmalerier gennem linjer og farver vores menneskelige univers. Malerierne vækker i deres detaljerigdom en nysgerrighed og sender beskueren ud på en opdagelsesrejse. Som et kalejdoskop træder der uafbrudt nye historier frem for beskuerens øje. I Takuya Kuriharas lette tegninger synes linjerne næsten at svæve, og man kan derigennem fornemme kunstnerens asiatiske baggrund.

 

Kurihara er en alsidig kunstner fra Hatogaya, Japan. Siden hans ungdom, fortæller han, har han brugt sine hænder til at skabe og udtrykke sig. I sin opvækst var han omgivet af kunstmaterialer: Hans mor tegnede i sin fritid skitser og tog ham ofte med ud så de kunne tegne sammen. Efter at have boet i Tokyo i mange år rejste Kurihara til Canada, derefter til Europa, alt imens han fortsat blev ved med at male. Nu har Kurihara slået sig ned i Berlin.

De vilde abstrakte værker fra Kuriharas hånd er Kuriharas egne mentale verdener, som han, forklarer han, må overføre til lærredet. Lærredet fyldes således af objekter der ellers kun eksisterer i hans underbevisthed. Når han maler, taler han ofte med sig selv for på den måde at give tankernes kaos en mening og overfører dem gradvist til akrylmaleriets fantastiske detaljerigdom. Kuriharas forskellige mentale virkeligheder omfatter alt fra mennesker til byer og supermarkeder, som alle må gives et malerisk udtryk. Ofte inspireres han af arkitekturens verden og dens linier. I sine værker kreerer han fine, delikate linjer, som synes nærmest flydende i luften – her kommer hans asiatiske rødder virkelig til udtryk. Hans akrylmalerier pirrer og vækker via den enorme detaljerigdom betragterens nysgerrighed. Som i et kalejdoskop opstår der konstant nye former og mønstre for øjnene af betragteren.

Takuya Kurihara (JP:DE) KURI12

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU5

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU3

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU8Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU1

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU7

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU6

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU2

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU9

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU11

Takuya Kurihara (JP:DE) TAKU10

Kurihara (JP) by GHA