Bryce Chisholm (US)

Bryce Chisholm (US)

Bruce Chisholm laver opsigtsvækkende, multi-layered kunstværker i stærke farver. Hans unikke udtryk skaber han gennem brug af udklippede detaljer og spraymaling, som han ved hjælp af skabeloner tilfører en farverig mixed-media akrylbaggrund – lag på lag.   Med sine stærke farvekompositioner formår han at overføre graffitiens ånd til vellykkede småformatsværker.

Bryce C Love Revolution_spray paint and acrylic_16x20in_2015_Bryce Chisholm

Bryce C Huddled Masses_spray paint and acrylic_11x14in_2015_Bryce Chisholm

Bryce C Collaged Wrap_spray paint_acrylic and collage_11x14in_2014_Bryce Chisholm

Bryce C Capa Dreams_spray paint and acrylic_12x16in_2012_Bryce Chisholm

Bryce Chisholm (US) by GHA

Den amerikanske kunstner, Bryce Chisholm, laver opsigtsvækkende, multi-lags kunstværker i stærke farver. Han blev født i Reno, Nevada og fortæller, at han under sin opvækst konstant tegnede skitser og kruseduller i sine skolebøger. Skitserne blev senere til graffiti og senere blev de overført til lærred. Efter at være dimitteret det kommunale gymnasium, begyndte han at studere på University of Nevada, og det var her han udviklede sin interesse for kunst.

Chrisholm fortæller, at der er flere grunde til, at graffiti tiltaler ham; én af grundende er, at det kan findes ved ved vores gadedør, det er på de gader vi går i hver dag, så man behøver ikke at lede efter det. En anden årsag er, at graffiti har et historisk touch. Det er meget ligesom med billboards – gennem mediet street art bliver tid og historie tydelig.

Chrisholm begyndte med at lave graffiti i en stil, der var inspireret af propagandaplakater og stadig ser man, at figurernes ansigtsudtryk i hans nuværende kunstværker er inspireret af denne stil. Han mener, at gadekunstneres formål er at kommentere på, og gøre grin med, samfundet. Hans unikke udtryk skaber han gennem brug af udklippede detaljer og spraymaling, som han ved hjælp af skabeloner tilfører en farverig mixed-media akrylbaggrund – lag på lag. Med skabelonerne tilføjes de særlige detaljer og mønstre. Chisholms karakterer varierer fra børn, kvinder og dyr til flyvemaskiner, helikoptere og nostalgisk propaganda. Med sine stærke farvekompositioner formår han at overføre graffitiens ånd til vellykkede småformatsværker.