Nuværende udstilling Berlin

International Udstilling “Miniprint 2018”

Amin-Hassanzadeh (IR), Annu Gupta (IN), Consuelo Barbosa (CO), Blaze Cyan (UK), Brandon Williams (US), Brenton Good (US), Bruno Nadalin (US), Chang Ling-Hsiang (TW), Cleo Wilkinson (AU), Cynthia Back (US), David Avery (US), Durgadas Garai (IN), Ekaterina Vopiyashina (RU), Ellen Rouppe (NL), Eric Mummery (CA), Gervasio Robles (AR), Gladys Bregeon (FR), Hui Ann (CN), Hyun-Jin Kim (KR), Iris Trostel (DE), Jacob Muldowney (US), James Michèle (FR), Kim Mclauchlan (PE), Koosha Moossavi (IR), Lucas Naganuma (BR), Manizheh Nezhad (IR), Marcelle Hanselaar (NL), Nazli (IR), Nicholas Wilson (US), Paula Gallardo Sánchez (ES), Robert Kelly (IE), Ruth Kalla Ungerer (US), Scott Fisk (US), Tallmadge Doyle (US), Thamrongsak Nimanussornkul (TH), Tongwei Zhang (US), Ute Braatz(AU), Valerie Syposz (CA), Wei Yuhang (CN), Wenjie Chen (CN), Xecon Uddin (FR)

 “Open Call Mini Prints” er en etableret udstilling som er en tilbagevendende begivenhed arrangeret af Galleri Heike Arndt DK i Berlin.Kunstnerne viser i denne udstilling en bred vifte af forskellige grafiske teknikker og stilarter, der dækker traditionelle teknikker såsom træskæring, ætsning og mezzotint samt udforske også nye metoder . Med global indflydelse garanterer udstillingen en spændende oplevelse, der viser historier på både en individuel og et fælles ståsted. Styrken af denne udstilling ligger i dens alsidighed, tekniske færdigheder og historiefortælling. Denne internationale grafikudstilling vil give dig muligheden for at se fantastisk internationalt grafik og du vil kun udvikle dit netværk indenfor den grafiske kunst ved at få forbindelse til mange andre nordiske og tyske kunstnere.
Mere den 350 grafiker har søgt om deltagelse og finalisterne kan du snart læser om her.

Ekaterina Vopiyashina (RU): Ekaterina Vopiyashina er en ung russisk kunstner, der nu bor i Canada. Hendes valg om at bruge linolsnit til serien, hun præsenterer os med, gør det muligt for Vopiyashina at udforske brugen af blokfarve og blindprægning. En teknik, der efterligner den usynlige. Den blinde prægning tjener som en metafor for, hvor sjældent det manuelle husarbejde- der forventes fra flertallet af kvinder- bliver anerkendt. I sine værker konfronterer hun sine egne barndomserfaringer, det at udskære disse billeder tjener som en øvelse af accept af denne virkelighed.

Scott Fisk (US): I hans minimalistiske tryk genvinder Scott Fisk referencer til antikke træblokke og bogtryk teknik for at opnå deres falmet effekt. Resultatet er en legende brug af farve gennem mange lag, der ligner en subtrakterende lyseffekt, der skaber atter nye farver. Med tydelige referencer til tryk designet af midten af det 20. århundrede, er disse grafiske tryk inspireret af simple geometriske former. Seeren er fængslet for at udforske det kromatiske design der bliver forstærket af den tilstedeværelse af træ tekstureret.

Lucas Naganuma (BR): Denne unge brasilianske kunstner bringer ikke kun løftet om stor dygtighed, men også en personlig og meget udtryksfuld tilgang til temaer og kompositioner i hans værker. Hans fængslende historiefortælling leder opmærksomheden på for at nøje observere detaljerne. På baggrund af sine erfaringer fokuserer Lucas på de små historier om dagliglivet i en storby og bruger en stil, der ligner tegneserier til at indfange denne følelse.

Cleo Wilkinson (AU): Cleo Wilkinson er en australsk kunstner der er lidenskabelig optaged af mezzotint teknikken. Denne printteknik giver Cleo den perfekte mulighed for at udforske lys og fravær af det. I hendes værker kommer lyset ud fra mørket og indfanger stærke følelser såsom ensomhed, tomhed og stilhed. Fremhævende singulariteten i øjeblikket, næsten som en krystalliseret følelse, har billedet en hukommelsesbærende kvalitet, hvor omgivelsernes detaljer forsvinder i skyggen.

Blaze Cyan (UK): Blaze Cyan er en britisk kunstnerinde, der bor i London. Hun arbejder inden ætsning og træsnit, og hendes primære fokus er landskaber. Blaze har en særlig fascination af gamle træer, hvordan de transcenderer den menneskelige tidsforståelse og deres naturlige smukke og til tider groteske af deres kufferter. Hendes grafiske værker præsenterer træerne i et hårdt lys, med brug af kraftig sort og hvid kontrast. Denne monokromatiske værdi understreger træets tekstur og snoet form.

Nazli (IR): Nazli er en iransk kunstner, der bor i USA. Hun er en børnebøger forfatter og illustrator. Figurerne Nazli præsenterer os er Mashi og Mashianeh, er den første mand og kvinde i persisk mytologi. Hun implementerer disse mytologiske antike temaer i en nutidig formsprog, uimponeret fjerne hun detaljer for at opretholde enkelhed i formsproget og dermed fokusere på fortælling.

Amin-Hassanzadeh (IR): Amin Sharif er en forfatter og illustrator af børnebøger. Med humor og en stærk historiefortælling, bliver Amins værker præsenteret for os gennem den omhyggelige brug af rene linjer, opake, dæmpede farver og mønstre. Sharif vrider perspektivet i billedet med et par geometriske linjer for dermed at kontrollere kompositionen. Karaktererne han bringer til livet, er tydeligvis inspireret af hans kulturarv. Disse hybride og mytiske væsner er hentet fra den iranske symbolologi.

Manizheh Nezhad (IR): I The Crying Game-serien konfronterer Marcelle Hanselaar, en hollandsk kunstner, os med forskellige handlinger, der sætter spørgsmålstegn ved menneskelige grænser. Hun bringer handlingerne til lys med afsløring af historier om vold og krig og den konsekvens, der følger med for uskyldige mennesker. Marcelle arbejder hovedsageligt i sort / hvid. Kraften i den linje, der skabes af syrens bid i pladen, udtrykker drama og råhed af hendes emne. Og selvom hun er empatisk,udtrykker hendes oprørske natur en mørk humor i hendes grafiske værker.

Wenjie Chen (CN): Wenjie Chen forfører beskueren med sine grafiske værker, der udstråler romantik. Surrealistiske former i pastelfarver udgør et kromatisk drømmelandskab. Disse værker er inspireret af de første muligheder indenfor vektor design skabt af den nye computer-æra i firserne og den berømte italienske memphis-stil. Stærkt digital inspireret, giver Chens grafiske tryk os en rolig og kontrolleret tilgang til dette retro tema.

Brandon Willams (US): Den amerikanske kunstner Brandon Williams arbejder i grafikken, fortrinsvis med intaglio. Hans værker viser en dyb interesse for præcision og detaljer. Hans arkitektoniske konstruktioner, uden menneskelig tilstedeværelse, bringer betragterens opmærksomhed på de delikate og komplekse teksturer og mønstre. Disse hypnotiske, næsten meditative værelser ligner en zen have, der kan omarrangeres, når det synes nødvendigt. Dette flerdimensionale aspekt er tilsigtet i den forstand, at forskellige perspektiver vises, når beskueren drejer værket omkring sin egen akse.

Xecon Uddin (FR): I sit arbejde søger Xecon Uddin at udforske sine kulturelle rødder. Han bruger hybrider af mennesker og skovdyr indrammet af naturens elementer som sine æstetiske løsninger, der skildrer hans behov for at være forbundet med jorden. Uddin´s konstante søgning efter det centrerede selv er en modern sindstilstand, som Uddin synes at implementere i sit arbejde. Påvirket af både mainstream-billeder og folklore er det let for beskueren at skabe en følelsesmæssig forbindelse med disse tilsyneladende anonyme tegn.

Ellen Rouppe (NL): Ellen Rouppe er en hollandsk kunstner, der bor i Paris. Hun har udviklet sit kunstneriske sprog ved at eksperimentere med forskellige grafiske teknikker, men fokusere hovedsagligt på et emne: havet. Hun synes at interessere sig for dette emne på grund dennes kapacitet til forandring, bevægelse og fornyelse. Havet har både levende og livløse objekter, nogle tabte, nogle venter på at blive fundet. Til Rouppe, er her teksturer, lys og mysterier der repræsenterer uendelige muligheder for at udforske værkets visuelle sprog.

Eric Mummery (CA): Eric Mummery er en canadisk kunstner. De viste træsnit er en del af en igangværende serie, der udforsker de visuelle evner af stærke sort / hvide kontraster i et grafisk sprog. Disse grafiske tryk præsenterer ofte spejl-lignende kompositioner med geometriske elementer der kombineres med en rytmisk baggrund af mønstre forstærket af kontraster. Mummery´s værker har en stærk tilhørsforhold til sin hjemegn med et bevidst valg at implementerer lokale naturlige råvarer.

Paula Gallardo Sánchez (ES): Paula Gallardo’s arbejde er defineret af de oplevelser, hun drager fra at være kvinde i dagens samfund. Gallardo har skabt en serie af figurative værker, der afslører den skjulte skønhed i det dagligdags liv. Gallardo udnytter en naiv karikatur lignende stil i hendes intime familiebog. Hun skildrer menneskelig tilstand gennem egne erfaringer, og beskriver følelser som: smerte, frygt, glæde og ro.

Bruno Nadalin (US): Bruno Nadalin er en amerikansk kunstner, der bor og arbejder i New Jersey. Værkerne er fra en serie, hvor Nadalin bruger både ætsning og aquatint. Han skaber allegorier, der udforsker den menneskelige tilstand gennem et mørkt, snoet univers ved hjælp af grove linjer og uforholdsmæssige kroppe. Hans fiktive figurer er afledt af Kafka’s indflydelse, med fokus på det groteske. Et tilbagevendende element, cikaderne, er insekter forbundet med åndelig erkendelse, opstandelse og udødelighed

Wei Yuhang (CN): Wei Yuhang er en ung kinesisk kunstner. I sine værker bruger Wei flere lag farve og strukturer som mønstre for at skabe indtryk af en mikroskopisk følelsesladet atmosfære. De sarte farver, teksturer og kompositioner inviterer seeren til en igangværende tråd af samtaler eller impulsive tanker. Disse mentale landskaber invitere beskuern til at åbne sig, fordi vi alle kan komme i kontakt med en følelse af refleksion og ønsket om at finde en indre fred.

James Michèle (FR): Michèle James er en fransk kunstner der næsten udelukkende fokuseret på gravur. Hendes grafiske arbejder giver en interessant fortolkning af hvad sammenspil mellem mennesker og natur angår. James præsenterer dem i næroptagelser af farvelagte jordlag. Kombinationen af skrifttegn, mennesker, dyr og genstande giver mulighed for at undersøge grænserne mellem abstraktion og figuration og samtidig forholdet mellem form og symbol.

Koosha Moossavi (IR): Koosha Moossavi er en iransk kunstner, der bor både i Teheran og Berlin. Hans værker indeholder en særlig spænding og mørke, men også mod. Stærke emner som død, folkedrab, spionage /og at gemmer sig håndteres her. En åbenbar nødvendighed finder form i Moossavi´s værker form, meget modig og foruroligende.også i dag.
Som grafiker, der har specialiseret sig i ætsning og aquatint, bruger han netop den sort-hvide effekt som udtryk for at skabe dyster og mystiske billeder.

Chang Ling-Hsiang (TW): Den taiwanske kunstneres monokrome kompositioner trækker betragterens øjne ind i de komplekse drømme verden, han skaber. Flora og fauna spiller førende roller, der sammenflettes symbiotisk med de menneskelige figurer og geometriske teksturer i baggrunden. Der er et sjovt tabt og fundet spil i gang med karaktererne. Derudover skaber kunstnerens detaljerede arbejde en tredimensionel præsentation, der giver beskueren et indtryk af dybde, som om bevægelsen er fanget i stilstand.

Gladys Bregeon (FR): Gladys Bregeon er en fransk kunstner med speciale i Grafik og kunstnerbøger. Bregeon har en performativ tilgang til alle aspekter af hendes arbejde, hvilket betyder, at alle involverede processer og elementer påvirker end resultatet. Papiret, farven eller fraværet heraf er velovervejet. Præcise kompositioner af kvindelige kropsdele præsenteres med en poetisk kvalitet . Bregeon bruger blindprægning, hvor farver eller en enkel og klar baggrund er med til at skabe subtile, men overraskende kompositioner.

Brenton Good (US): Brenton Good er en amerikansk kunstner. Hans monoprints repræsenterer den enkelhed, der findes i arkitektoniske strukturer, som exempelvis kontorbygninger, som vi ser så ofte i vores byer. Good spiller elegant med farverne, blå er den foretrukne farve, i modsætning til varme teglsten. I denne serie fanges beskueren af den metodiske gentagelse af kompositionerne.

Ute Braaz (AU): Ute Braaz er en australsk kunstner. Braaz fokuserer på at arbejde med sikre, ikke-giftige trykteknikker og materialer. Hendes ikonografi er præget af enkelheden, ved at bruge simple farver og naturlige elementer,imens hun udforsker verden med nysgerrighed. Braas afbildede væsener,med kranier i stedet for hoveder, og advarer om enden af mennesket,og om forsøget at bestemme deres egen skæbne. Hun spiller med disse uortodokse men velkendte fremstillinger og stiller spørgsmål om den menneskelige praksis, der fører til udryddelse af bier og overfiskning.

Consuelo Barbosa (CO): Den colombianske kunstnerinde Barbosa Consuelo bor og arbejder i Paris. Consuelo’s grafik afspejler hendes interesse for industrielt fremstillede metalkonstruktioner. De anonyme strukturer – vandopbevaring – findes i hver by. Kunstneren bruger en anden farvegraduering for hvert billede for at fremhæve strukturens singularitet. En stærk popkunst reference afslører sig i gentagelse og brug af farver, og de subtile farver og fine linjer giver strukturen en skrøbelighed uden at påvirke deres størrelse og vægt. Faktisk er vigtigheden af vandreservoirer vist ved brug af en bevidst anvendt lav vinkel.

Hui Ann (CN): Hui Anns værker fokuserer på barndomsoplevelser. Hovedtemaet er ensomheden og udforskningen, et resultatet af denne tid der tilbragtes i imaginære verdener alene. Erindringerne er relative og ikke helt præcise, ligesom Ann`s værker. Pigen i billederne bærer et jumpsuit med sort og hvid striber. Kunstneren ser sig selv som en fange på udkig efter flugt. Kompositionerne tjener som en metafor for det imaginære fængsel, der er karakteriseret ved den anvendte geometri.

Valerie Syposz (CA): Træsnittene af Valerie Syposz er fulde af følelser. Den canadiske kunstner fokuserer på mennesket og hans kamp med indre tanker. Ideen om den menneskelig eksistens er visuelt bearbejdet med referencer til renæssancens skulpturer af den humanistiske periode. I Syposzs grafiske værker konfronteres observatøren selvets opfattelse, men også med det projicerede selv og hvordan andre faktisk opfatter det. Værkerne fortæller en historie om ensomhed, stereotyper og fordomme.

Iris Trostel (DE)Iris Trostel er en ung tysk kunstner med latinamerikanske rødder. I serien “Immaculata” er Trostel inspireret af de store mestre (Velásquez, Dürer, Leonardo, Caravaggio …) og afspejler nutidige sociale og kønsspecifikke konstruktioner. Jomfruerne står for renhed, deres skønhed uberørt, deres udtryk er stadig trist eller overbærende. En kvindes rolle i samfundet defineres ofte af disse karakteristika. Det faktum at værkerne kun blev udført i farven rød, kan udløser en vis modvilje mod denne begrænsede farvepalette, og kunne hentyder til kvindelige karakteristika som jomfrublod og symboliserer fertilitet.

Nicholas Wilson (US): Den amerikanske kunstner Nicholas Wilson bruger motiver fra naturen til at udtrykke sin passion for den den samme naturen i sine grafiske tryk. Træ, der anvendes som råmateriale til tryk pladerne, er vanskeligt at kontrollere, og Wilsons værker viser stadig stor præcision og opmærksomhed på detaljerne . De næsten dekorative tryk minder om eventyr illustrationerne, som vi som børn så igen og igen. Disse fortryllede kompositioner karakteriseres samtidigt af en stærk realisme og samtidig tilstedeværelsen af stilhed og en følelse af oprør.

Durgadas Garai (IN): Durgadas Garai er en indisk kunstner, der arbejder med træsnit og ætsning. Hans værker tjener som et redskab til at genoverveje tragedien om en vandkrise. I disse værker viser Garai billeder af mørkegrå farver i modsætning til stærke blodrøde toner. Vandrørene og vand er placeret i en dominerende position. Ofrene for krisen synes at være hjælpeløse. Samtidig spiller ofrene en central rolle i kompositionen og skaber et uundgåeligt, smertefuldt skuespil for beskueren.

Cynthia Back (US): Cynthia Back er en amerikansk kunstner. Hun bor på landet omgivet af den luksuriøse natur og landskab, hun implementere i sine værker. Med lyse farver bringes kærligheden til naturens elementer i Backs tryk i fokus for observatøren. Back skaber frodige mønstre, der gør hver sten, hvert blad, hver sky synlig. Disse værker efterligner perfekt fordybelsen i landskabet. Den opmærksomme beskuer er inviteret til at observere naturens skrøbelighed og analysere virkningerne af mennesker og klimaforandringer i naturen.

Jacob Muldowney (US): Jacob Muldowney er en amerikansk kunstner, der bruger billeder fra forskellige kilder såsom familiebilleder og tilfældig fundne billeder for at fortælle historier om krig og dens konsekvenser for ældre generationer. Han rejser disse spørgsmål for at huske – imens de yngre generationer stadig kan mærke tilstedeværelsen af en krig, der allerede er overstået. Ved at bruge disse ikke-kunstneriske billeder og samtidig ændre mediet, har Muldowney til formål at give billedet en ny dimension og æstetisk værdi. Beskueren kan således lettere håndtere kompositionerne ,uanset konteksten, og reflektere over fortiden.

Kim Mclauchlan (PE): Kim Mclauchlan er en kunstner fra Lima, Peru. I hendes arbejde blander hun traditionelle og moderne trykteknikker og nyder brugen af håndlavet papir. De sarte teksturer og farveovergange giver hendes værker mulighed for at vise en realistisk mikrofokus på et materiale, der gør det muligt for seeren at genkende kendte former i en abstrakt virkelighed. Mclauchlan’s inviterer i hendes værker, at vi reflekterer over os selv og den netop vage realitet.

Hyun-Jin KIM (KR): Den koreanske kunstner Hyun-Jin Kim skaber meget ekspressive abstrakte træsnit. Kunstnerinden fascinerer os med dristige og sjove farvekontraster. Sammeneksisterende elementer skaber rum og farvekanter, lignende revet papir. De abstrakte kompositioner synes at være resultatet af en hurtig proces. Denne opnåede effekt,i kompositionen og farvelag, er dog en meget gennemtænkt og langsommeligt process .

Thamrongsak Nimanussornkul (TH): Thamrongsak Nimanussornkul er en thailandsk kunstner. Nimanussornkul udnytter silketryktechniken maximalt,mit komplexen lag på lag på op til 20 til 50 farver. Ved hjælp af pointillistisk stil viser disse grafiske tryk en lethed, som er ret usædvanligt ved silketryk. Resultatet er et hypnotisk hav af prikker og overraskende farvekombinationer. Sammensætningen af billederne intensiveres gennem kontrast af en kold og varm palette, der symboliserer dualitet og konfrontation.confrontation.

Ruth Kalla Ungerer (US): Ruth Kalla Ungerer er en amerikansk kunstnerinde der er fokuseret på at implementere tegningernes kvalitet i hendes grafiske arbejder. Mens vi ser på de tre kvindelige silhuetter, der præsenteres for os, er vi inviteret til at forbinder denne komposition med fælles figurative begreber. For eksempel er kvinder ofte repræsenteret af de tre generationer: bedstemor, mor og datter. Ofte nævnes også de tre kvindelige livscyklus eller de tre kvindelige lidelser, der let kan gættes: jomfru, kone og enke. I dagens samfund er kvindernes kroppe også ofte defineret af bryst, talje og hofter. Beskueren bliver inspireret til at tænke over synet på den kvindelige krop.

Robert Kelly (IE): Robert Kelly er en irsk kunstner, inspireret af abstrakte og poetiske kompositioner. I Kellys litografier skaber de ekspressive farver en glædelig dans. Farverne slynger sig i hinanden og konfronteres og elementerne, der ligner tykke og impulsive penselstrøg, virker pludselig levende og interagerer med hinanden. Disse stænk af forfriskende farve minder om foråret;når livet springer ud. Kunstværket giver beskueren indsigt i kunstnernes sind, og er inviteret til at deltage i lejen.

Tongwei Zhang (US): Den amerikanske kunstner Tongwei Zhang præsenterer os i sine grafiske arbejder med titlen “Petroglyphs”. Titlen er en direkte reference til kunstnerens inspirationskilde, de primitive kulturer. Henvisende til: billeder eller symboler som ofte er skåret i en klippe eller i en stenoverflade. Fede sorte linjer definerer i Zhangs værker den abstrakte sammensætning og adskiller de lyse farver. Zhang accepterer tilstedeværelsen af gestus i skæring, denne uforsigtige og impulsive bevægelse synes at være en bevidst beslutning. Zhangs naive udskrifter minder også om totems og skulpturer, der repræsenterer en tæt forbindelse til naturen.

David Avery (US): David Avery er en amerikansk grafiker baseret i San Francisco. Når vi konfronteres med Averys ætsninger får vi et indtryk af, ved første øjekast, at disse er grafiske værker fra det 16-ene århundrede. Men når man tager et længere kig, forstår beskueren snart, at den anvendte ikonografi ikke indeholder nogen klassisk betydning. Ved at bruge nutidige industrielle objekter skaber kunstneren sit eget symbolsprog. Averys værker skildrer en moderne æra domineret af kaos og angst, brugen af sort humor skaber en komisk lettelse, der hjælper med at overvinde disse følelser.

Manizheh Nezhad (IR): Manizeh Nezhad er en iransk grafiker. Nezhads værker tager os ind i en hemmelig have, hvor forskellige minder falmer ind i hinanden. Hovedpersonen er et barn, og historien der fortælles synes at være den af smerte og længsel. De bløde gråtonebilleder, Nezhad komponerer ved ætsning teknik, er overlejret med stærke sorte markeringer, som om den repræsenterede hukommelse bliver æd væk med den grove sorte tekstur.

Gervasio Robles (AR): Gervasio Robles er en argentinsk grafiker, der bor i Sydafrika. Kunstneren anvender radering- og aquatint-teknikken. Robles synes at tage inspiration fra hans kulturelle arv og hans omgivelser for at skabe en overraskende og ironisk tilgang til et klassisk tema – jagt. I den præsenterede scene konfronteres seeren med en visning af vilde dyr, jagtens trofæer. Hvert dyr spiller en anden rolle: nogle dyr virker levende, nogle døde, nogle holder objekter og er parate til at underholde os. Alle dyrene observerer seeren. Der bliver sat spørgsmålstegn ved menneskets magt over naturen, og jægeren bliver pludselig den jagede.

Tallmadge Doyle (US): Tallmadge Doyle konfronterer os i hendes håndfarvede ætsninger med imaginære astrale kort hun selv har skabt. Den amerikanske kunstners kompositioner er fyldt med krypterede symboler og farveovergange, der synes at kommunikere med beskueren. En hemmelig mikrokosmos afslører et sprog med fri fortolkning og inviterer seeren til en visuel rejse. En lighed med kalejdoskopiske billeder fremkalder en legende tilgang og mulighed for at revidere Doyles værker og søger efter nye betydninger.

Annu Gupta (IN): Annu Gupta er en indisk grafiker, der bor i New Delhi. Gupta arbejder hovedsagelig med intaglio trykteknikker. I hendes værker præsenterer hun forskellige byrum. I disse rumlige konstruktioner bruger Gupta mønstre og arkitektoniske elementer der skaber dybde og volumen. Billedet ser ud til at ligne en collage, hvor jordtoner og elementer fra naturen rammer den collage-lignende struktur ind, hvilket resulterer i en omhyggeligt studeret og yderst dekorativ komposition.

Kunstner udvalgt for Mini Prints 2014: Mini Prints 2014
Kunstner udvalgt for Mini Prints 2015: Mini Prints 2015
Kunstner udvalgt for Mini Prints 2017: Mini Prints 2017