Kommende udstilling Kettinge

Opdagelser 2017

Albrecht Wild (DE) Amanda Karlsson (SE) Anna M. Kempe (DE) Christina Tzani (GR) Chloe Grove (GB) Elham Rahmati (IR) Jean-Baptiste Monnin (FR) Katalin Kortmann (HU) Lutz Hellmuth (DE) Raquel Algaba (ES)

PAINTINGS | MIXED MEDIA | DRAWINGS | SCULPTURES |

 

Albrecht Wild

Albrecht Wild (DE)

Christina Tzani (GR)

Lutz Hellmuth (DE)

Amanda Karlsson

Amanda Karlsson (S)

Elham Rahmati (IR)

Elham Rahmati (IR)

Raquel Algaba (ES)

 

Anna M. Kempe (DE)

Anna M. Kempe (DE)

Jean-Baptiste Monnin (FR)

Jean-Baptiste Monnin (FR)

 

Chloe Grove (GB)

Chloe Grove (GB)

Katalin Kortmann (HU)

Igen i år, har vi fundet nye og spændende kunstnere i Berlin. Det skal vores besøgende i Kettinge selvfølgelig opleve. Vi har igennem længere tid stødt på tegnere af superb kvalitet og vælger derfor at fokusere en del af vores udstilling på denne teknik i år.

Kunstnere som engelske Chloe Grove, med hendes fantastiske farveblyantstegninger og franske Jean-Baptiste Monnin, der gør bygninger til abstrakte motiver og Raquel Algaba, der med stor finesse behandler absurditeter sikrer den høje kvalitet i vores udstilling.

Tyske Lutz Hellmuth, der med sine terrakotta- og bronzeskulpturer giver os sit bud på en rå skrøbelighed. Græske Christina Tzanis udfordrene akvaraller og tyske Anna M. Kempes drømmende virkelighed komplimenterer udstilling på fornem vis. Den konceptuelle tyske kunstner Albrecht Wild og Ungarske Katalin Kortmanns tredimensionelle billeder, inviterer betragteren til at lege med. Iranske Elham Rahmatis tuschtegninger og svenske Amanda Karlssons maleri afsøger den menneskelige identitet.

Med stor glæde og stolthed præsenterer Galleri Heike Arndt DK vores super spændende  årlige udstilling Opdagelser 2017.

Opdagelser bestræber sig på at promovere endnu uopdagede kunstnere – uslebne diamanter inden for tegning, street art, illustration, mixed media og lignende felter. Galleri Heike Arndt DK danner derudover en platform, hvor kunstnere fra disse felter får mulighed for i fællesskab at udstille og indbyrdes danne netværk. Publikummet inviteres ligeledes til at møde kunstnerne og diskutere værkerne.
Dette gør Opdagelser til en udstilling du absolut ikke vil gå glip af!

ARTIST PROFILER – Opdagelser 2017

Albrecht Wild (DE)
Princippet om division er nøgle motivet i den tyske konceptuelle kunstner Albrecht Wilds værker. Men Wild ser ikke opdeling i form af adskillelse eller ødelæggelse. Det er snarere en måde at genmontere små og ensartede stykker til en helhed, som kan opdages på ny i hans kontinuerligt udvidede “Beermats”-serie.

Amanda Karlsson (SE)
Isolering, ensomhed og identitet er hovedemner i værkerne af den svenske kunstner Amanda Karlsson. Med disse emner prøver hun at arbejde,meget overraskende, på en upersonlige måde. Hun spørger hendes model til en personlig begivenhed eller en historie, der forbinder personen og den aktuelle emne tematiske. Kunstneren fungere her som mellemmand mellem det visuelle og de historier, der bliver fortalt. En mellemmand mellem emne og beskueren,der lytter, indsamler og transformere.

Anna M. Kempe (DE)
Hendes farverige og figurative tegninger bruger visuelle metaforer til at fremhæve paradoksale og oversete aspekter af at leve i det moderne samfund. Værkernes  billed universe er fra poetisk til surrealistisk og til tider absurd. Derved formår Kempe på humoristisk vis at stille spørgsmålstegn ved vores daglige gøremål.

Chloe Grove (GB)
London fødte kunstner Chloe Grove præsenterer store formatige, farverige blyantstegninger. Med sin uortodokse teknik udfordrer hun den traditionelle brug af dette medium. Farvelagene er opbygget og blandet, indtil papiret når mætningspunktet, og overfladen opnår en skinnende glans.Inspireret af fysiske principper, rumforskning og digital æstetik forsøger Chloe Grove at skildre essensen af lysenergi og genskabe den i en abstrakt, forsinket  alternativ virkelighed.

Christina Tzani (GR)
Græske Christiana Tzani værker fokuserer på børnefigurer. Med emner som børnemishandling formidler hendes kunstværker en følelse af isolation, afsky og forladthed. De næsten poetiske anmodende værker bevæger sig i en kontext af modsætninger. Tzani øger følelsen af skyld, når seeren nyder æstetikken i de anvendte farver.

Elham Rahmati (IR)
Den iranske visuelle kunstner Elham Rahmati har arbejdet hovedsaglig med politiske og social inspirereede  spørgsmål,i en svær politisk ramme i Iran, idet hun primært koncentrerer sig om kønsidentitetsproblemer, som er synlige i hendes malerier. Fokus i serie af tegninger: “Ikke alene vil jeg stirre. Jeg vil have mit udseende for at ændre virkeligheden “ligger i blikket. Blikke, der ses som konfronterende, som gestus af modstand og udfordring over for autoriteter. Blikket er politisk, og det kan derfor være farligt.

Jean-Baptiste Monnin (FR)
Den franske kunstner Jean-Baptiste Monnin har en baggrund i arkitektur og kunst og omdrejningspunkt for hans værker er arkitektoniske og urbane rum og vores opfattelse af dem. Han er meget inspireret af rytmen og gentagelse af mønstrene i disse arkitektoniske konstruktioner. Grundlaget for hans værker er fotografier af moderne bygninger, som han tager sig selv på ture gennem byen.

Katalin Kortmann (HU)
Den ungarske kunstner Katalin Kortmans interesser, omfattende den menneskelig natur og psykologi  herunder personlige historie og ritualer, afspejles tydeligt i sine værker. Hun værdsætter den naives kunst “uskyldige” udtryk, og hun forsøger at bevare denne udtryksform i sine billeder. Kortmann kombinerer ofte forskellige teknikker og forsøger at bruge nye og innovative materialer.

Lutz Hellmuth (DE)
Den tyske billedhugger Lutz Hellmuth, aktiv i Erfurt siden 1970’erne, fremhæver og former det offentlige rum med sin skulpturer.Hans værker, selvom abstrakte og reducerede, klart formidler fænomenet interpersonelle relationer samt kunstnerens opfattelse af individet og samfundet.Med sin karakteristiske stil præsenterer Hellmuth kraftfulde søjle figurer og ekspressive figurationer.

Raquel Algaba (ES)
Den spanske kunstner Raquel Algabas tegninger afspejler det menneskelige sind. Det usynlige, hvad vi ikke kan definere. Hendes figurer i værkerne spiller skjul mellem deres strukturer. Ligesom det sker i vores hukommelse med billeder – alt ser ud til at være sløret til at begynde med og pludselig kollapser alt i små huller eller vi bliver  præsenteret for former vi ikke kan genkender.I sine værker stiller hun spørgsmålstegn ved og hvordan immaterielle billeder virker i disse processer og hvilken rolle de spiller i vores menneskelig kommunikation.

Udstillingen
Vores mål med denne udstilling er at fremvise de mest lovende kunstnere, vi er stødt på, fra kunstscenen i Berlin gennem det sidste år, og føre dem sammen med danske kunstnere på Lolland-Falster. Her skal der udvikles et kunstnerisk netværk, der gerne skulle sprede sig til nye projekter andre steder i Denmark, Norden og Tyskland til fælles inspiration både for kunstnerne og deres publikum.

Gennem kunstnernes ophold og dertilhørende aktiviteter, ønsker vi at videreføre en forståelse for de særligt gode kunstneriske vækstbetingelser, der kendetegner Sydhavsøernes solkyste. Det vidunderlige landskab, roen, mangfoldigheden
og et hav af nye tiltag indenfor økologi, vedvarende energi og livskvalitet gør
regionen interessant for danske, såvel som udenlandske, kunstnere og besøgende.


Tilknytning af kunstnerne

Alle kunstnere har en særlig tilknytning til Norden og den Berlinske Kunstscene, hvor de enten har arbejdet eller har deres bopæl. De fleste internationale kunstnerne har ikke været vist i Danmark før, og derfor er deres indtog på Lolland-Falster et forfriskende og fornyende pust til den regionale – og i nogle tilfælde også nationale kunstscene.

Regional forankring

Med udstillingen ønsker vi at tilbyde borgerne i Guldborgsund og i Region Storstrøm en interkulturel og kunstnerisk oplevelse af høj kvalitet, med udenlandske kunstnere, som måske allerede er på vej ud på den internationale kunstscene. Kunstnerne vælger vores region til, da de finder oplægget spændende og gerne vil bidrage med inspiration, såvel kunstnerne imellem og til området.

Hvem er Art Lab Kettinge

Vores nye tiltag i Art Lab Kettinge er et selvstændigt separat projekt med en naturlig tilknytning til og facilitering af projektet igennem Galleri Heike Arndt DK. Art Lab Kettinge står for non-kommercielle aktiviteter og non-profit projekter, såsom udstillinger, workshops og internationale residencies med skiftende samarbejdspartnere. Fokusområdet er udelukkende non-profit aktiviteter, der i fremtiden skal indebære et internationalt sommer-residency for kunstnere med mulighed for at udvikle workshops, udstillinger og andre netværksbaserede aktiviteter. Dette skal komme den professionelle kunst og befolkningen i regionen til gode, og forhåbentlig vil det skabe international opmærksomhed.

Art Lab Kettinge skal således være med til at sikre en kontinuerlig, kulturel udveksling og styrke samarbejdet mellem danske og internationale kunstnere i vores region, der alle har en tilknytning til Norden eller Tyskland.