Kommende udstilling Berlin


Momentum 2018  /  Exhibition opening September 5th at 7 pm

.

Chloe Grove (UK) / Erik Weiser (DE) / Jean-Baptiste Monnin (FR)

Galleri Heike Arndt præsenterer stolt Momentum-udstillingen med de nyeste værker af kunstnerne Chloe Grove (UK), Erik Weiser (DE) og Jean-Baptiste Monnin (FR). De udforsker den uventede sammenhæng mellem farve, lys og struktur på deres egen personlige måde. I deres kunstværker er kunstnerne detaljorientered og viser momentoptagelser der u.a. udfordrer anvendelsen af readymades.

De fortolker mellemrum og materialer, teknikker og ideer og inviterer os til at se nærmere på detaljerne. Selvom bysamfundet er deres inspirationskilde, er det deres nysgerrighed, tålmodighed og kærlighed til transformation, der definerer deres undersøgelser. De forskellige teksturer og materialer kombineres i smukke kunstværker, der inviterer seeren til at reflektere over almindelige ,normalt oversete materialer, der omgiver os. Materialer, der kan bruges i hverdagen, men aldrig blevet bevist set af os.

Chloe Grove’s store format tegninger lavet med farvede blyanter er unikke. Den teknik, som hun bruger, kombineret med hendes bevidsthed om det flygtige øjeblik, tilfører dem et arkaisk, men også legende sørhed. Erik Weisers reflektorobjekter er karismatiske og overraskende gennem hans brug af readymades, fragmenter af trafikskilte. Han skaber nye tiltalende former, der spiller med lys og bevægelse. Jean-Baptiste Monnin tegner store, sort-hvide blyant tegninger, der tager udgangspunkt i en arkitektonisk tilgang. I sine nye værker har han skiftet fokus fra ydersiden til den indre struktur af materialer.

I denne udstilling inviteres seeren til at fordybe sig i former, farver, refleksioner og flygtige moment optagelser af et øjeblik. Som seere udfordres vi til at opdage verden på ny, tilsvarende et barnets nysgerrige perspektiv, som om det var igen for første gang.


Chloe Grove (UK) 

London fødte kunstner Chloe Grove præsenterer storeformatige, farverige blyantstegninger. Med sin uortodokse teknik udfordrer hun den traditionelle brug af dette medium. Farvelagene ,der kræver mange måneders arbejde,er blandet indtil papiret når mætningspunktet og overfladen opnår en skinnende glans.Inspireret af fysiske principper, rumforskning og digital æstetik forsøger Chloe Grove at skildre essensen af lysenergi og genskabe den i en abstrakt, forsinket  alternativ virkelighed.

Chloe Groves storstilede tegninger kræver opmærksomhed og tålmodighed for at blive opdaget. I første omgang forvrænget emner vises i deres egen perfekte rækkefølge og efterligne den evigt skiftende lyset af et Kalejdoskop. Hun fanger et diffust øjeblik og genskaber følelsen af det. Den spektrale farver Grove bruger ligner Solen der skærer igennem regnen eller reflekteres i et spejl, og bader alt i regnbuens lys og farver, hvilket skaber et levende og livligt billede. Chloe Grove har modtaget de eftertragtede arbejdslegat af INTEGRA Advokaterne for 1 måneds ophold i Artlab Kettinge Danmark i juli 2018.

 


Erik Weiser (DE)

Erik Weiser er en tysk kunstner, der eksperimenterer med usædvanlige materialer. Han bruger reflektorer og readymades til at skabe sine skulpturer. Ved at gentage dele af samme originale form kreerer han overraskende former og farver konstellationer i sine imponerende tredimensionelle værker.

Det særlige træk ved Weiser’s kunst er hans fokus på genanvendelse og upcycling, hvor han gør opmærksom på moderne forbrugerkultur. Han giver sine genstande et nyt liv og forvandler dem til kunstværker. Hans værker er ikke præget af en klar erklæring, men er tilpasset den respektive teknik og materialet. Weiser eksperimenterer med forskellige materialer og implementerer både kunst og dagslys. De udvalgte kunstværker i denne udstilling er fantastiske tredimensionale genstande med geometriske former. Hans fritstående, vægmonterede men også frie hængende værkers vekselvirkning med lyset kan give et fantastisk oplevelse.

 


Jean-Baptiste Monnin (FR) 

Jean-Baptiste Monnin´s store format, sort-hvide tegninger har et meget følsomt men kraftfuldt udtryk. Fokus i hans nye værker er arkitekturens mikrokosmos, som her er omdannet til abstrakte, sensible kunstværker.

Monnin er en fransk kunstner, der bor og arbejder i Berlin, Tyskland.Han har en baggrund i arkitektur og kunst og omdrejningspunkt for hans værker er arkitektoniske og urbane rum og vores opfattelse af dem. Han er meget inspireret af rytmen og gentagelse af mønstrene i disse arkitektoniske konstruktioner. Grundlaget for hans værker er fotografier af moderne bygninger, som han tager sig selv på ture gennem byen.

Beskueren kan tydeligt fornemme hans arkitektoniske interesse i værkerne. Det urbane rum og dens fortolkning er af central betydning for hans arbejde. I Monnin´s nye kunstværker, har han flyttet sit fokus fra det ydre miljøs strukturer til den indre struktur af materialer, påvirket af tid, lys og rum. Observatørens synspunkt og hans tidligere erfaringer får en afgørende rolle i at skabe et engagement med sine arbejde.

Jean Baptist Monnin har modtaget de eftertragtede arbejdslegat af INTEGRA Advokaterne for 1 måneds ophold i Artlab Kettinge Danmark i juli 2018.