Giuditta Rustica (IT)

Giuditta Rustica (IT)

Giuditta R

Giuditta Rustica

Giuditta Rustica

Den italienske kunstnerinde Giuditta R har de seneste 2 år delt sin tid mellem Denmark, Tyskland og Italien. I hendes værker viser hun ofte foruroligende og groteske situationer med underlagt melankoli og mørke der involvere børn. Her bliver vi mindet om gyserfilm med børn i hovedrollen som vises mystisk og manipulerende og vi begiver os ind i en ukendt og utryg verden.
De forvrængede børneansigter ligner noget fra for længst glemte fotografier og gør mødet med Guiditta R’s kunst til en både foruroligende og dragende oplevelse. Den italienske kunstner benytter sig af horrorfilms-æstetik og ekspressionistisk grovhed til at søge efter menneskets mørke og underbevidstlige sider, og hvordan disse tager form i menneskelige ansigtsudtryk. Dette gør hendes tegninger til portrætter af underbevidsthedens tilsynekomst – visualiseret med dyb melankoli og mystik.

[29-08-2014 19:06:17] Nadia – Galleri Heike Arndt DK: Giuditta R. Den italienske kunstner, Giuditta R, har de sidste to år delt sin tid mellem henholdsvis Danmark, Tyskland og Italien. Hendes tegninger er melankolske og mørke og forestiller ofte børn, der, ligesom i horrorfilm, fremstår både mystiske og manipulerende. Dette tvinger beskueren ud på dybt vand – til et fremmedartet sted, som er svært at forstå til bunds.
Giuditta R (født d. 21. juli 1984) er opvokset i Messina, Italien. I øjeblikket lever og arbejder hun i København og Berlin, hvor hun bedriver sin kunstkarriere. Eftersom begge Giudittas forældre er kunstnere, har hun siden barnsben været i tæt kontakt med kunst. Derfor har hun gennem hele sin barndom brugt et væld af timer på at tegne. Det var dog først i 2008, da hun skulle påbegynde en ny kunstproduktion (serien, ”Drops of Madness”), at hun udviklede sin vante tegneteknik og specialiserede sig i at tegne med grafit på pap. I slutningen af 2008 afsluttede hun sin kandidatgrad med bravour ved Academy of Fine Arts i Catania, Italien. Dog havde hun kort tid før endt uddannelse tilmeldt sig et studieprogram i København (Danmark), som skulle munde ud i udvikling af et virtuelt kunstprojekt. Denne oplevelse gjorde et så stort indtryk på Giuditta, at hun i 2009 besluttede sig for at flytte til den danske hovedstad. – Således kunne hun komme længere ind under huden på byen og skabe sig et større netværk indenfor kunstverden. Efter at have brugt mere end et år på udelukkende at producere kunst og promovere sig selv som kunstner fik Giuditta muligheden for at indgå i en gruppeudstilling på et af de mest prominente og prestigefyldte gallerier i Danmark, Gallery Christoffer Egelund. Samme år indleder hun også en række samarbejder med steder i Berlin og Milano. I Berlin tager hun del i udstillingen, ”Christimas Palm”, som foregår i Freies Museum. I Milano udstiller hun på Gallery Antonio Battaglia, som er lokaliseret i Brera-distriktet.
Giuditta indleder altså hendes kunstkarriere succesfuldt ved at udstille i forskellige internationale sammenhænge. Både Danmark, Tyskland, Frankrig, Litauen, Spanien, Italien m.fl. har været beriget af at huse hendes kunstproduktion. I 2010 tilbringer hun en længere periode i Berlin, der virker motiverende på hendes igangværende research. Samme år påbegynder kunstnerinden et samarbejde med Statens Kunstråds Internationale Rådgivningsprojekt og får herigennem tildelt en årlig stilling som mentor: sammen med den danske kunstner, Anna Bennike, deltager hun i en international gruppeudstilling om interkulturalisme i Danmark. Udstillingen hedder ”Generous Gestures” og finder sted midt i hjertet af København ved det charmerende sted for samtidskunst, Den Frie Udstillingsbygning. For Giuditta ender år 2010 med en soloudstilling i kunstbygningen, SAK, i Svenborg (Danmark). I 2011 fremviser hun et væld af hendes tegninger ved en stor soloudstilling i den italienske by, Genova, i Sala Dogana ved Palazzo Ducale. Endvidere bliver hun i 2011 udvalgt sammen med syv andre italienske kunstnere til at deltage i årets internationale biennale for spirende samtidskunst, JCE (Jeune Cretion Européenne). Udstillingen åbnes i Paris og flyttes de efterfølgende to år (til 2013) rundt til flere af Europas storbyer og disses bygninger og gallerier for samtidskunst. I 2012 bliver Giuditta R spottet af den etablerede kurator, Basak Malone, som derefter tilføjer hendes kunstværker til den unikke New York publikation, ”New Collectors Book”. Publikationen fremhæver nye tendenser indenfor den verdensomspændende kunstscene og fremviser nøje udvalgte, internationale kunstneres kunstproduktion. Samme år præsenterer Giuditta sit projekt, ”Drops of Madness”, ved en soloudstilling på Damp Gallery i hjertet af København. Derudover tilbringer hun også en længere periode i en anden charmerende, europæisk hovedstad, nemlig Prag i Tjekkiet. Her bliver hun inspireret af andre kunstneriske trends, fx at kombinere todimensionelle produktioner med lydmediet. I 2013 præsenterer Giuditta sin nye kunstproduktion i kuratoren, Tijana Miskovics, private kunstsalon og showroom, der endnu engang ligger i centret af København. Her udstilles hun sammen med de veletablerede kunstnere Claus Carstensen, Ismar Cirkinagic, Odey Curbelo og Robert Mc Nally.
Giuditta R lever og arbejder på nuværende tidspunkt i København. Her engagerer hun sig i nye samarbejder og fortsætter sin artistiske research i identitet og selverkendelse gennem tegninger men overvejer også hvilke forskellige medier, der kunne bruges i forbindelse med kommende projekter og udstillinger.