Jussi Jääskeläinen (FI) Danish

 

 

Jussi Jääskeläinen (FI)

I sine tegninger blander Jussi Jääskeläinen forskellige temaer og teknikker. Den i Berlin bosatte finske kunstner og illustrator skaber overraskende og kontrastfyldte kompositioner, inspireret af naturen, dyrelivet og den berlinske musikscene. Med afsæt i sine erfaringer med grafisk design og illustration har han udviklet sin egen æstetik.

 

Jääskeläinens gouacher fremviser for beskueren interaktionen mellem den menneskelige og den teknologiske verden såvel som naturens primitive og rå elementer.

Han kombinerer ofte dyrelignende figurer med objekter i psykedeliske, farverige og ekspressive kompositioner. Vandfarvernes stoflighed skaber hos publikum en forestilling om på nærmest meditativ manér at være vidne til en tåget drøm alt i mens de intense linier giver de fantastiske væsener liv. Jääskeläinen`s teknik, farver og udtryk kontrasterer de nærmest skjulte, dybe og kritiske budskaber, han også ønsker at formidle via sit arbejde. I sine værker belyser han sine idéer og forståelse af de mørke sider forbundet med livet i det moderne samfund.

.