Martin Karcher (DE)

Martin Karcher (DE)

I Martin Karchers figurative værker gives udtryk for et subjektivt syn på mennesket – ofte skildres her excentriske personer, som man typisk møder i storbyens afkroge.Hans akrylmalerier såvel som hans raderingers minimalistiske, realistiske stil er kombineret med et nærmest romantisk syn på mennesker, steder og situationer, som han samler og dokumenterer.Karcher balancerer et sted mellem pop art-inspirerede tegninger og det klassiske udtryk, bl.a. i sine fremragende grafiske tryk, en teknik der kræver erfaring at beherske. Fokus ligger altid ved den simple, men elegante streg.

Calamity-Jane-VII_300dpi-Martin-Karcher

Calamity-Jane-VIII_300dpi-Martin-Karcher

Calamity-Jane-IV-Martin-Karcher

Calamity-Jane-II-Martin-Karcher

Martin Karcher (DE) by GHA

Den tyske kunstner Martin Karcher er kommunikationsuddannet ved University of Konstanz og Kunsthochschule Berlin-Weißensee. Hans figurative værker giver udtryk for et subjektivt syn på mennesket – ofte skildres excentriske personer, som man typisk møder i storbyens afkroge. Hans akrylmalerier såvel som hans raderingers minimalistiske, realistiske stil er kombineret med et nærmest romantisk syn på mennesker, steder og situationer, som han samler og dokumenterer.

Hans karakterer ligner virkelige mennesker, der føler sig tilpas i deres kroppe. Selv når baggrunden viser en barsk virkelighed, er det karaktererne der har magten; Det er udtrykt gennem det tøj, de bærer, med kraver identiske med dem fra Elizabeth den 1. af Englands tid. Hans grafiske prints viser et højt niveau af teknisk snilde. De er appellerende og inviterer beskueren ind i historier med en åben slutning.

Karcher balancerer et sted mellem pop art-inspirerede tegninger og det klassiske udtryk, blandt andet i sine fremragende grafiske tryk, en teknik der kræver erfaring at beherske. Fokus ligger altid på den simple, men elegante streg.