Om os

Galleri Heike Arndt DK

Gallerier i Berlin og Kettinge

Galleri Heike Arndt DK er et danskejet galleri. Siden 1989 har jeg budt indenfor i galleriet i Kettinge på Lolland,  og siden 2008 har jeg endvidere haft galleri i den gamle østtyske bydel Friedrichshain i Berlin, hvor det alternative, autentiske Berlin blomstrer.

Fokus

Med etableringen af Galleri Heike Arndt har jeg valgt at støtte  en aktiv og dynamisk dialog mellem den fortrinsvis nordiske og tyske kunstscene i Berlin. Dette foregår ofte i samarbejde med diverse gallerier, museer og andre kulturelle institutioner.  Udover at møde et nyt publikum, får kunstnerne og vores partner mulighed for at udvide deres netværk gennem flere tværkulturelle projekter.

Galleriet definerer sig selv som „klein aber fein“. Her vises samtidskunst med fokus på maleri, skulptur, keramik, tegning, grafik og andre nye medier som fx street art. I grafik afdelingen er der et stort udvalg af værker af internationale kunstnere.

Kunsten kan for mig ikke stå alene, og derfor har jeg valgt et stærkt socialt og formidlende fokus i mit arbejde med kunsten. Således understøttes udstillinger i gallerierne af vores mange andre aktiviteter bl.a. vores månedlige event scandinavian meetingpoint Berlin, workshops og kunstner events og selvfølgelig vores open call udstillinger med dertil hørende events, hvor alle er velkomne til at søge om deltagelse.

Forretningsmodel

Galleri Heike Arndt DK, er ejet og drevet af Heike Arndt. Udover galleri og udstillingsvirksomhed med både egne og andre kunstneres værker tilbyder jeg en en perlerække af non-profit aktiviteter som kulturevents, workshops, meet ups osv.  Denne inkluderende forretningsstrategi  anser jeg som en af galleriets styrker og som en måde at differentiere mig selv fra klassiske, kommercielle gallerier.

Gallerierne og et kunstner studio på Lolland udgør en  helt fantastisk ramme om både udstillinger og projektmodning, workshops, research og professionel udvikling  i en international sammenhæng.

Galleriets projekter finansieres bl.a. via en rækker salgsydelser, hvortil der hører udsmykninger, projekt- og event management, rådgivning for offentlige og private kunder og partnerskaber med firmaer. Derudover tilbyder jeg personlig sparring, teambuilding og coaching forløb med afsæt i kreative processer – ofte i samarbejde med højt kvalificerede samarbejdspartnere.

 


Baggrund

Jeg, Heike Arndt, dansk-tysk kunstner, gallerist og kosmopolit, har oprettet og driver galleriet og dertil knyttede aktiviteter med stor passion, stort engagement og med succes. Jeg er opvokset i Østtyskland, men har haft base i Danmark siden 1985.

Min opvækst har sammen med adskillige længerevarende ophold rundt omkring i verden, heriblandt  Grønland, Afrika, Sydamerika og USA, affødt en grundlæggende passion for at bygge bro mellem forskellige kulturer og mennesker via kunsten.

Personalet

En del af galleriets aktiviteter er baseret på en non-profit model med et dertil hørende passioneret team af praktikanter. I begyndelsen af hver forårs- og efterårssæson starter der et nyt hold internationale praktikanter i galleriet.  Dette tilfører masser af energi og en ekstra dimension til galleriets virke – og målet for mig er, at praktikanterne lærer en masse, som de kan bruge i deres videre karriere.