Aktiviteter i Berlin

Activities in Berlin

Du kan kigge forbi alle dag i vores åbningstid, se vores løbende udstilling, drikke en kop kaffe/te,  imens du fordyber dig i vores bøger. Vores team vil altid gerne fortælle dig yderligere om vores udstillinger og aktiviteter. Det er også en god lejlighed, hvis du eller nogen du kender flytter fra Berlin, til at overlade bøgerne her, så andre kan få glæde af dem. Galleriet har en meget afslappet atmosfære – bare kig forbi!


Scandinavian Meetingpoint Berlin – The Nordic Platform
Tilmeld dig til vores arrangementer på vores Facebook side her.

Nogle gange kan det dog være rart at socialisere sig med landsfæller og andre fra de nordiske lande imens man kan bruge sit modersmål for en aften.
Der kan være arrangeret  en præsentation af udstillingen, dog sometider også bare være et forum for samtale. Scandinavian Meetingpoint er en ikke-kommerciel, uformel og uforpligtende platform, hvor ideen er, at det er deltagerne selv, der skal bestemme agendaen for aftenen alt afhængig af, hvad de har på hjerte.

Derfor – hvis du har lyst til at opleve nordisk kunst, vil have råd og vejledning omkring kunst, har brug for hjælp til job- og boligsøgning, vil have en god café anbefalet eller bare har brug for at tale dit modersmål, så vil Galleri Heike Arndt DK gerne byde dig velkommen til Scandinavian Meetingpoint. Vi glæder os til at se dig.

Gåtur i Friedrichshain

Galleriet tilbyder guidede ture med et historisk udgangspunkt for private grupper, kunstentusiaster, skoleklasser, foreninger og lignende i kvarteret Friedrichshain, Berlin. På trods af det faktum at Berlinmuren faldt i 1989, er det stadig tydeligt at se hvad der er øst og hvad der er vest i bybilledet. Friedrichshain er et godt eksempel på dette da nabolaget stadig er karakteriseret af at have været på den østlige side af muren. Dette gør det til et bemærkelsesværdigt kvarter at gå rundt i med både klassisk arkitektur og mærkværdigheder der afspejler det farverige nabolag og med steder der er urørt af “den vestlige måde at tænke på”.

Din guidede tur:De guidede ture er beregnet for alle; de der har været i Berlin adskillelige gange og dem der aldrig har besøgt byen før og turen vil blive skræddersyet baseret på gruppens interesser. Turene er velegnede både til små og større grupper. Derudover vil galleriet typisk lave en reservation på vegne af gruppen til enten frokost eller aftensmad på en af de lokale restauranter. Den samlede pris for en guided tur og frokost/aftensmad vil normalt ikke overstige 25 euro per person.

For private grupper:
– Rundvisning i galleriet
– Fortællinger om eller snak med kunstnerne
– Arkitektur i området hvilket inkluderer husfacader og lignende
– Kvarterets identitet og historie

For firmaer:
– Rundvisning i galleriet
– Fortællinger om eller snak med kunstnerne
– Arkitektur i området hvilket inkluderer husfacader og lignende
– Kvarterets identitet og historie
Velegnede for grupper på 20 – 40 personer

For kunstinteresserede:
– Rundvisning i galleriet
– Fortællinger om eller snak med kunstnerne
– Arkitektur i området hvilket inkluderer husfacader og lignende
– Kvarterets identitet og historie
– Besøg hos forskellige kunstnere (kun efter aftale)
For skoleklasser: 
– Arkitektur i området hvilket inkluderer husfacader og lignende
– Kvarterets identitet og historie samt møde unge mennesker fra nabolaget

De guidede ture bliver kun tilbudt for mellem 10 og 40 personer og varigheden er mellem 1 – 3 timer. Prisen for turen alene er 15 euro per person.

Om Friedrichshain
På få år er Friedrichshain gået fra at være et anonymt og gråt arbejderklasse kvarter til et af de mest hippe og unge steder i Berlin. Kvarteret er blomstret og er blevet tilholdssted for alle, som vil have en god lejlighed og en hip kunstnerisk atmosfære – og som synes at Prenzlauer Berg er blevet for etableret.
Friedrichshain kan sammenlignes med det danske Vesterbro i København. Simon-Dach-Strasse, Rigaer Strasse og Boxhagener Strasse er alle centrale gader i Friedrichshain. Her kan man finde adskillelige hyggelige cafeer, gode restauranter, gallerier, smarte butikker og frisører. Oplev loppemarkedet om søndagen på Boxhagener Platz eller gå en tur i Volkspark Friedrichshain. Hop på S-bahnen eller U-bahnen i nærheden af galleriet og vær inde i midten af Berlin ved det karakteristiske Fjernsynstårn og Alexanderplatz indenfor 10 minutter.
Følgende kan nås fra dette sted: Berlin ZOO, det olympiske stadion, Potsdamer Platz, Tiergarten, Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie. Berlin er simpelthen sprængfyldt med historie og kultur – se mere om museer og seværdigheder her: www.berlin-guide.dk

Udtalelser fra vores tidligere besøgende
“Det var muligt at stille spørgsmål, både i galleriet og på turen hvilket gjorde stemningen meget intim og behagelig. Der var en hel masse information om tiden før murens fald som vi ikke kunne få i vores rejsehåndbøger og det gjorde det virkelig interessant!” En gruppe venner fra København

”Vi fik en hel masse insider viden om både før og efter murens fald. Nogle af stederne kunne vi umuligt have fundet selv og selvom nogle af os har været i Berlin før, har vi alle oplevet helt nye sider af byen.. og det var virkelig godt at slutte turen på en af de lokale restauranter og kunne snakke om turen sammen.” En gruppe på 40 fra firmaet CLAVIS.

“Det var virkelig spændende at se nogle af baggårdene og street arten i kvarteret og opleve modsætningerne i nabolaget uden at opleve spænding: nynazister, autonome, de borgerlige og familier med børn bor i fred og fordragelighed. De lever sammen på trods af at kvarteret har tegn fra tidligere sammenstød mellem grupperne.. og det er cool!”
Studerende fra Århus universitet.

”Friedrichshain er et meget historisk nabolag og det var interessant at kombinere det med information om kunst i Berlin og hvordan det rykker sig, så at sige. Det er bestemt ikke sidste gang vi tager sådan en tur.”
Kunstcirkel fra Roskilde.