Casper Johansson (SE) – DK


CASPER JOHANSSON (SE)

Casper Johansson skaber figurative og undersøgende monokromatiske tegninger og tryk, som undertiden også implementerer UV-lys. Især hans “frimærkeværker” berører ofte politiske relaterede spørgsmål. For nylig begyndte han at arbejde med detaljeret orienterede, sort-hvide, men alligevel futuristiske billeder, der skulle udfordrer publikum i det præsenterede landskab.

Caspar Johanssons oprindelige værker var stærkt inspireret af gadekunst, graffiti og bykunst. Dette kan ses i hans “Stamp Works”, hvor han bruger dristige farver og små dekorative manuskripter til at skildre suggestive politiske temaer. Da han kom videre gennem sin personlige udvikling, førte hans studier i ‘Udvikling og internationalt samarbejde’ ham til Myanmar.

Der begyndte han at skabe endnu mere politisk kunst inspireret af landets spørgsmål. Derfor viet han sig til at skabe opmærksomhed omkring menneskerettigheder og økologiske spørgsmål. For bedre at kommunikere hans budskab besluttede han at eksperimentere med UV-lys i sine grafiske værker i håb om bedre at skildre et levende og alligevel kontrastfuld billede af virkeligheden.

Casper Johansson

I øjeblikket accepterer han den dobbelte natur, han besidder, observatørens og kunstnerens. I sine nyere kunstværker fokuserer han mere på introspektion, men engagementet for demokrati og menneskerettigheder vises stadig i hans kunst.

Nu fokuserer han på at lære og blande teknikker og på at lave figurative tryk og grafiske tegninger. Hans grafiske tegninger og tryk er monokromatisk, detaljeret orienteret, fuld af kontraster og minimalistiske, men alligevel futuristiske billeder, der er beregnet til at udfordrer publikum af det præsenterede landskab.

See more works in our webshop >>

                        Abyss I                                                Sonic Signature