Fresh Legs 2016

Fresh Legs Exhibition 2016

fra 1. Juni til 1. Oktober 2016

Med stor glæde og stolthed præsenterer vi, Galleri Heike Arndt DK, vores super spændende og  årlige udstilling Fresh Legs Open Call 2016. Udvalgt blandt mere end 500 værker fra hele verden og efter en lang og omfattende screeningsproces, introduceres 13 talentfulde, internationale up-coming kunstnere med hver deres særlige udtryk og unikke stil. De centrale temaer er portrætteringen af alle livets aspekter såvel som kritiske samfundsspørgsmål, fortolket af kunstnernes individuelle udtryk.

Fresh Legs bestræber sig på at promovere endnu uopdagede kunstnere – uslebne diamanter inden for tegning, street art, illustration, mixed media, kortfilm og lignende felter. En spændende gruppeudstilling med kunstnere vi ser frem til at følge i fremtiden for at se, hvilke veje deres kunstneriske udviklinger tager. Galleri Heike Arndt DK danner derudover en platform, hvor kunstnere får mulighed for i fællesskab at udstille og indbyrdes danne netværk. Publikummet inviteres ligeledes til at møde kunstnerne og diskutere værkerne.

Dette gør Fresh Legs 2016 til en udstilling, du absolut ikke vil gå glip af!

FreshLegsPoster2016_final_WEBSITE

Fresh Legs aim to promote yet undiscovered artists in drawing, street art, illustration, mixed media and similar fields. Galleri Heike Arndt DK offers a platform for artists from these fields to exhibit together and discuss the ideas highlighted in these contemporary art forms with each other and with the audience. A Berlin exhibition you absolutely do not want to miss!

Click here to find out how to apply to our next Fresh Legs open call 2017.

De deltagende kunstnere på Fresh Legs 2016 er :

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Ivan Prieto, title: Blindness, Year: 2014

Ivan Prieto (ES)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Birthe Petersen, title: Kvinde liv 7, 15x16,5cm

Birthe Petersen (DK)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Jens Hunger, title: "Together", 40x50cm

Jens Hunger (DE)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Tino Knaack, title: Mann ohne Hund,85cm x 50cm

Tino Knaack (DE)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Maaria Märkälä, title: Double-Fantasy-UfoEspoossa, 21x19cm
Maaria Märkälä

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Grycja, title: "The love", 50x50cm

Grycja (UKR)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Nanna Ylönen, title: "Ghoul 2", 30x40cm

Nanna Ylönen (FI)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Yama Rauf, title: "No woman", short film

Yama Rauf (AF)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Sara Nanna, title: "If you wait", Animation/short film
Sara Nanna (DK)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: jussi Jääskeläinen, title: "Storm Is Approaching", 150x80cm

Jussi Jääskeläinen  (FI)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Fabio Valencia, Title: "Importable", 37x28cm

Fabio Valencia (COL)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Fabian Zolar, Title. "Plastic Surgery", 50x55cm

Fabian Zolar (DE)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Tea Popovic, Title: "Kirana El Quirky", 30x20cm

Tea Popovic (CS/NL)

ARTIST PROFILES – FRESH LEGS 2016

Ivan Prieto (ES)
Iván Prieto (ES) blev født i Ourense, Spanien, men bor og arbejder nu i Berlin med sine keramiske skulpturer. I sine farverige og surrealistiske skulpturer, fanger Prieto skrøbeligheden af mennesket og livet generelt. Inspirationskilden er fysiske sygdomme (som døvhed og blindhed) og mental skrøbelighed. Prieto indarbejde personlige erfaringer og udforske overtrædelserne af fysiske og psykiske grænser i sine værker, hvilket beskuern kan relatere til. På denne måde er værkerne også et selvportræt af kunstneren.

Maaria Märkälä (FI)
Maaria Märkälä (Fi) er typisk kendt for hendes abstrakte oliemalerier med tykt farvelag, men præsenterer sine sort/hvide tuschtegninger i denne udstilling. Som med Märkäläs andre værker, kan beskueren fornemme farten og impulsitiviteten af hendes malerteknik. Frit spredt blæk og få streger skaber denne dæmpende, drømmende følelse i hendes værker, som forsigtigt leder beskueren ind i en anden verden. Under det øverste lag, farven og stregerne skjuler sig hele den usynlige arbejdsprocess, der bliver til en naturlig del af kunstværket.

Yama Rauf (AF) 
Anerkendte film/TV instruktør og manuskriptforfatter Yama Rauf (AF/DK) har skrevet digte og visuelle fortællinger, siden han var ni år. Senere i hans ungdom har han bevæget sig ind i filmverdenen og det skulle vise sig, at begge kunstformer skulle blive en stor passion for ham og hans professionelle liv. Raufs værker er tydeligt inspireret af hans rødder i den afghanske kultur, hvor kvinders liv er styret af gamle traditioner, som for eksempel arrangerede ægteskaber. I denne udstilling fokuserer Rauf på diskussionen af nedgørelsen af kvinder og uligheden mellem kønnene.

Fabio Valencia (CO) 
Grafikeren Fabio Valencia (CO) skildrer det poetiske aspekt af forskellige objekter og naturen i hans grafiske værker. I denne udstilling koncentrerer Valencia sig på at udtrykke bekymring for vandforsyning og reflekterer over vands vitalitet som element. Valencias minimalistiske udtryk skaber et klart tema i værkerne og fokuserer i detaljeret grafisk arbejde på vigtige og aktuelle problemer i hverdagslivet.

Birthe Petersen (DK) 
Ved at kombinere forskellige teknikker som grafik, tegning og collage, portrætterer Birthe Petersen (DK) kvinder med forskellige syn på livet. Petersen er særligt bevæget af flygtningesituationen i Sydeuropa og begivenhederne i Syrien, som kommer til udtryk i en dyster og nærmest magtesløs stemning i hendes værker. Værkerne er dog ikke nødvendigvis triste eller desperate. Petersens dominante sorte farve intensiverer hendes budskab om at tage stilling.

Grycja (UA/DE) 
Grycia (UA/DE)  er født i Lviv, Ukraine, men bor og arbejder i Berlin. Hun arbejder primært med collager, men arbejder også med teknikker som maleri, digital illustration, video og forskellige objekter i hendes værker. Grycja præsenterer i denne udstilling collage serien “The poetry of horror”. En serie af farverige, surrealistiske værker  hvor hun implementerer  planter,mennesker og dyr. Ved at kombinere disse i sine dristige manipulationer af skabninger og planter, sigter Grycja efter at fremvise overdrivelsen af forhold og fare i livet.

Sara Nanna (DK)
Sara Nannas (DK) animationer er inspireret af eksperimenter med forskellige materialer og former. Nanna tror på vigtigheden af beskuerens frie udforskning og på en individuel oplevelse af hendes kunst. Processen er godkendt af kunstnerens abstrakte måde at fortælle historier, som forlader skærmen for at få en ny fortolkning. Med en interesse i at udforske spejlet, forvridninger og transformationer mellem 2D og 3D, fokuserer Nanna i hendes værker på forskellige håndgribelige temaer, som dagligdags interaktioner og relationer.

Fabian Zolar (DE)
Fabian Zolar (DE), der i en alder af 12 år malede sin første graffiti, fokuserer på forholdet mellem traditionelt maleri og street art. Efter længerevarende ophold i udlandet og eksperimenter med fx vægmalerier i Sydafrika, har Zolar styrket sin selvopfattelse som kunstner og tror på at de virkelige humanitære problemer – krig, fjendtlighed og misundelse, ikke bliver løst kun med rationel videnskabelig tankegang. Han ønsker en tilgang, der forbinder rationalitet og spiritualitet, hvilket også kommer tydeligt til udtryk i hans kunst.

Jens Hunger (DE)
Jens Hunger begyndte sit kunstneriske virke med tegneserier og collager og skiftede senere til maleriet. Jens Hunger (DE) indbyder beskueren til en surrealistisk verden med ironi og taktløshed. Hunger udforsker en fantasiverden i sine malerier, og lader frit beskueren udforske og fortolke en variation af farverige og dynamiske farver og figurer. Ved at kombinere “skamløse” figurer og farver kombineret med kontrollerede strukturer, skaber Hunger påtrængende og demonstrative billeder.

Nanna Ylönen
Nanna Ylönens (FI) figurative og delikate tegninger er ofte inspireret af fortiden, forskellige objekter, menneskekroppen eller gamle fotografier, der danner udgangspunkt for hendes  værker. Værkerne er ikke domineret af stærke, lyse farver eller meget provokerende former, men er rolige og intense, kun understøttet af simple mønstre og de sort/hvid farver.

Jussi Jääskeläinen (FI)

De nye akvarel billeder af Jussi Jääskeläinen (FI) er en reflektion af kunstnerens daglidags liv – dikotomien af at være far og kunstner i den livlige by Berlin.
Jääskeläinen koncentrerer sig om den mørke side af hverdagen. Han arbejder med den abstrakte frygt, som det at være nybagt far. Jääskeläinen sætter også spørgsmålstegn ved andre samfundsproblemer som genetisk manipulation og hvordan vi sikrer vores fremtidige sunde ernæring.
Med en humoristisk og farverig fremførsel belyser Jääskeläinen emnerne og gør det nemmere for beskueren at fordøje dem.

Tea Popovic (RS)
Tea Popovic (RS) laver hverdagskunst ved at bruge forskellige medier som fjernsyn, film og bøger som inspiration. I forskellige tekniker som malerier, tegninger og installationer, skildrer Popovic forskellige aspekter af samfundet – inklusiv politiske spørgsmål, globalisering og kulturelle sammenstød med en humoristisk og ironisk tilgang. Kunstneren præsenterer observationerne af den til tider hårde virkelighed med en fin humor og en koloristisk tilgang.

Tino Knaack (DE)
Tino Knaacks akrylmalerier kombinierer postapokalyptiske temaer med lyse og livlige farver. Med teknologi, fysik og kultur som hovedinteresser, udforsker Knaack konflikten mellem videnskab og ideologi. Knaack bearbejder i sine værker ulogiske tanker, og skaber et symboltungt udtryk, der ikke altid er entydigt. Knaak udforsker en usynlig verden af forbindelser mellem det utænklige og mellem kultur, teknik, fysik og uendeligheden.