Helene Wedel(SE)

Helene Wedel (SE)

Helene Wedel er en grafisk og visuel kunstner fra Sverige. Hendes farverige litografier skildrer den menneskelige tilstand på en fortællende måde.

Beskueren inviteres ind i nogle indendørs og udendørs omgivelser, hvor man undertiden kan se stilleben implemented. Med elementer som spejle, sten- og glaskonstruktioner placeret i kompositionen skaber Wedel rum, der virker både almindelige og overjordiske på samme tid.
Scenariet synes at interagere med følelserne og tankerne hos hendes figurer, der som regel er nøgne. Deres kroppe synes at være i bevægelse, og deres bevægelser er delikate.

Den måde, de bevæger sig på, antyder næsten tilstedeværelsen af musik, som kun de kan høre. Disse figurer synes at lade sig rive med af deres følelser og omfavner ofte hinanden.
Deres hudfarver har unaturlige farver som blå, lyserød eller gul, hvilket yderligere forstærker indtrykket af, at scenerne kommer fra et andet rige, fra drømme eller fantasi. Men selv om hovedpersonerne ikke virker helt menneskelige på ydersiden, giver den måde, de interagerer med hinanden og deres omgivelser på, dem en meget menneskelig kvalitet. De farver, som Wedel vælger at bruge i sine værker, er for det meste varierende toner af primærfarver, som komplimenterer hinanden og understøtter fortællingen.

Flere værker findes her>>>>>>>

Evigt                                                                                       Kvinna som flyger