Miniprint 2017 Danish

International Udstilling “Miniprint Berlin 2017 ”

Ariel Kofman (ARG), Brandon Williams (US), Grycja(UKR), Carolin Weinert (DE), Casper Johansson (SE) , Christian Bolte (DE), David Frazer (AUS), Eve Eesmaa (EST), Ricardo Pinto (MEX), Janne Laine (FI), Jen Hamilton (CAN), Katsuko Ono (JP), Kseniya Vysotskaya (PL), Maud Laurent (DE), Paula Gallardo (SP), Piotr Żaczek (PL), Ryan Falzon (MLT), Yordanis García Delgado (CU), Masaaki Sugita (JP),
Richard Hricko (US), Baukje de Loos (NL), Pablo Querea (MEX),
Karol Pomykała (PL), Artur Popek (PL), Ariadne Pediotaki (GR), Philipp Haucke (DE), Dennis McGinnis (US), Peter Boyadjieff (CAN), Christina Elvira Godsk (DK),
Georg Bothe (DK), Pete Rangel (US), Randi K Emblem (NO), Łukasz Koniuszy (PL), Agata Ciesielska (PL), Regina Stiegeler (DE), Margot Myers & Lisa Turner (US), Ximena Bórquez (CHL), Jaco Putker (NL), Søren Bjælde (DK), Mehdi Darvishi (IR)

 

Agata Ciesielska (PL)

Randi K Emblem (NO)

Christina E. Godsk (DK)

Georg Bothe (DE)

Peter Boyadjieff (CAN)

Dennis McGinnis (US)

Łukasz Koniuszy (PL)

Philipp Haucke (DE)

Artur Popek (PL)

Karol Pomykała (PL)

Regina Stiegeler (DE)

Margot Myers & Lisa Turner (US)

Ximena Bórquez (CHL)

Jaco Putker (NL)

Baukje de Loos (NL)

Grycja(UKR)

Pablo Querea (MEX)

Richard Hricko (US)

Masaaki Sugita (JP)

Ricardo Pinto (MEX)

Eve Eesmaa (EST)

Janne Laine (FI)

Jen Hamilton (CAN)

Piotr Żaczek (PL)

Brandon Williams (US)

Maud Laurent (DE)

Søren Bjælde (DK)

Ryan Falzon (MLT)

David Frazer (AUS)

Katsuko Ono (JP)

Carolin Weinert (DE)

Kseniya Vysotskaya (PL)

Casper Johansson (SE)

Yordanis García Delgado (CU)

Ariel Kofman (ARG)

Christian Bolte (DE)

Mehdi Darvishi (IR)

Ariadne Pediotaki (GR)

Paula Gallardo (SP)

Pete Rangel (US)

 

Miniprint Berlin 2017

Galleri Heike Arndt DK Berlin er stolt af at præsenterer vores årlige Open Call “Mini Prints Berlin 2017”; en gruppeudstilling indeholdende grafiske værker af internationale kunstnere fra hele verden. Det har været en udfordrende opgave at vælge mellem over 400 ansøgere – med over 2000 værker.
Sammen præsenterer kunstnerne en bred vifte af forskellige grafiske teknikker og stilarter, der dækker traditionelle teknikker som træsnitt, ætsning og mezzotinte, men også udforskning af moderne metoder kendtegnet af den  digitale udvikling. Med global indflydelse garanterer udstillingen en spændende oplevelse, der viser historier fra både en individuel samt en fælles referenceramme.
Kom og oplev den “grafiske” fortælling  til “Mini Prints Berlin 2017!”
Styrken af denne udstilling ligger i dens følsomme alsidighed, tekniske færdigheder og fortælling, som ikke kan efterlade os uberørt.

Deltagende kunstner:
Text by Galleri Heike Arndt & Karin Siverin (kunsthistorie)

Grycja (UKR)
Ukrainsk fødte kunstnerinde Grycja, som i øjeblikket bor i Berlin, arbejder i forskellige teknikker som collage, digital illustration, maleri, video og objekter. I sin seneste serie har hun skabt et surrealistisk landskab, hvor natur og mennesket mødes på en uhyggelig, næsten komisk måde. I sine digitale værker implementerer hun collageteknikken der understøtter kontrasterne i udtrykket mellem botaniske teksturer ,mennesker og dyr. Hun frembringer dristige manipulationer der placere sig mellem fantasivæsner og planter, og sigter med denne overdrivelsen på udfordringerne i livet.

Ariel Kofman (ARG)
Ariel Kofman blev født i Buenos Aires og underviser i kunst og grafiske teknikker. I hans værker blander menneskekroppen sig med udefinerede arkitektoniske figurer, der skaber et legende men undertiden desorienteret landskab fuld af politiske allegorier. Kofmans arbejde er et lunefuldt portræt af trængsel og travlhed i dagens samfund.

Brandon Williams (US)
Amerikanske kunstner Brandon Williams arbejder med grafik, og i særdeleshed med intaglio. Hans fokus er på præcis tegning med opmærksomheden på detaljer og processer. Hans værker beskæftiger sig med virkelige og imaginære omgivelser og emner som tid, konflikt og forandring. Arkitektoniske landskaber uden menneskelig tilstedeværelse bringer beskuernes opmærksom på teksturer og mønstre, som skaber en meditativ sindstilstand. Værkerne er flerdimensionalt i den henseende, at det kan drejes omkring sin sin egen akse. Williams har endda underskrevet soledes, at værkerne kan ses fra alle sider.

Carolin Weinert (DE)
Den tyske kunstner Carolin Weinert arbejder med et præhistorisk udtryk omhandlende nutidige emner, der forholder sig spørgende til vores digitaliserede samfund. Hendes serie Histoire Naturelle låner sin visuelle repræsentation fra naturens encyklopædi og tilføjer menneskelige figurer, der udfordrer beskuernes sædvanlige synsvinkel. Hendes tematiske opmærksomhed fokuserer på en ironisk, og næsten kynisk refleksion over aktuelle spørgsmål om menneskeheden. Weinerts værker er blevet udstillet over hele Europa såvel som i USA.

Casper Johansson (SE)
Casper Johansson er en svensk kunstner, hvis værker ofte er baseret på undersøgende processer i de grafiske udtryk og tegning. Hans tilgang og fokus er på kontraster, enkelhed og linien. Han nyder den arbejdskrævende proces, der giver plads til eksperimenter med farver og teknikker, uden at hoved konceptets integritet sættes til side. Hans brug af UV-lys i kombination med kobberætsning og motiver fra havet i sit seneste arbejde gør sit værkerne levende og fuld af modsætninger.

Christian Bolte (DE)
Den tyske kunstner Christian Bolte arbejder med maleriet og grafik,her i sær ætsningen. Han refererer til sig selv som en jæger og en samler og hans værker er på en subtil måde en  satiriske og politiske kommentar. Historisk set har satirisk kunst været en stor del af massemedierne (for eksempel Honoré Daumier og Der Wahre Jacob), og Boltes grafiske værker refererer til denne humoristiske måde at kommentere samfundet på, hvilket gør hans værker tidløse og universelle.

David Frazer (AUS)
Den australske kunstner David Frazer skaber humoristiske og mørke trægsnitt. Værkerne er robuste og samtidig melankolske og i den næsten overdrevne humoristiske udtryk kan findes referencer til Emil Noldes-masker. Hans værker kommenterer de nuværende sociale vaner som drikkekultur, hvor mennesker med forskellige baggrund mødes over en øl for at “blive kneppet”. Frazer har haft stor succes med udstillinger over hele Europa, Asien og hans hjemland Australien.

Eve Eesmaa (EST)
Eve Esmaa inkorporerer form og farve, forskellige materialer og teknikker som ætsning, linocut og typografi på en collage-lignende måde. Materialerne kombineres for at skabe legende værker, hvor abstrakte former blandes med teksturer og repræsentative kvindelige figurer. Værkerne er sarte og implementerer selve papiret som en stærk del af hendes udtryk.

Ricardo Pinto (MEX)
Mexicanske kunstner Ricardo Pintos værker har en arkitektonisk kvalitet, hvor klare perspektiver og præcise linjer blander sig med varme, brændende farver. Hans arbejde spænder fra intuitive tilgange til strukturerede processer. Labyrintiske rum og overflader omsluttes i et uendeligt rum i hans fascinerende værker, og han lader seeren finde sin egen vej alene.

Janne Laine (FI)
Janne Laine bruger en kombination af foto og intaglio til at skabe smukke billeder af et fortryllet rige. Ved ikke at fokusere på detaljer, bliver de intense og farverige scenerier, Laine skildrer, luftige og æteriske. Atmosfæren i landskabet er meget nordisk, men samtidig er de et universelt billede af et arketypisk landskab, som beskueren kan gå tabt i.

Jen Hamilton (CAN)
I sine grafiske værker skaber Jen Hamilton hjemlige strukturer ved at rive sine egne gamle malerier, tegninger og ætsninger fra hinanden for at skabe noget nyt. Hun undersøger begrebet “hjem” og de ofre der indebærer. Hamilton refererer i sit arbejde til sin egen indtræden i moderskab, mens hun forsøger at opretholde en kunstnerisk praksis. Hendes værker har en enkelhed, hvor hun kontrasterer et negativt rum, farver og print fragmenter. De strukturer, hun opretter, er en intim visualisering af sammenstødene, som to elskende kan skabe.

Katsuko Ono (JP)
Den japanske kunstner Katsuko Ono har tidligere skabt ætsninger til børnebøger, der er  tydeligt legende og naivistisk i deres udtryk og kun minder om skyggeteater. Der kan dog anes en lille uhyggelig følelse i baggrundens mørke, hvor skabninger og farer synes at lurer. Hendes værker er et glimt i en større mytologisk historie, og  seerens fantasi efterspørges for at kun bliver delagtiggjort i Onos eventyrverden.

Kseniya Vysotskaya (PL)
De nærmest legesyge, enkle træsnit af Kseniya Vysotskaya har en dynamisk tilgang til konkrete figurationer, der omdannes til mønstre gennem gentagelse. Med dyr som motiver og baggrunde, der skaber bevægelse, er seeren inviteret til den spændende jagt af det vilde.

Maud Laurent (DE)
Maud Laurents værker  udforsker menneskekroppen. Laurent skildrer kroppens dynamiske, delikate linjer igennem  intime, indbydende men også ekspressive billeder. Hun spiller med stemninger, kropspositioner, alder og køn uden at personliggøre kroppen.

Paula Gallardo (SP)
Paula Gallardo’s arbejde er defineret af hendes oplevelsen af at være kvinde i dagens samfund. Ved at fragmentere intime dele af hendes krop gennem en linse undersøger hun seksualisering af kvinder og udfordrer også vores rolle som hemmelige seere.Vi inbydes til at overvejer vores egne seksuelle grænser.

Piotr Żaczek (PL)
Piotr Zaczek stræber efter enkelhed og syntese i hans værker. Han arbejder med struktur, farve, temaer og gentagelse for at skabe minimalistiske grafiske værker. Resultatet er levende, spændende og mystisk. Żaczek synes at have en næsten antropologisk tilgang i hans brug af tegn og symboler, som giver beskueren mulighed for at undres og fortolke dem.

Ryan Falzon (MLT)
Ryan Falzon arbejder i forskellige teknikker som linoprint, monoprints, collagraph, silketryk og acetoneprint. Hans træsnit er direkte,med kontrasterende farver på en rå og fed måde. Værkerne er en hyldest til den ubehagelige, spændende og lovløse ungdom med sine udtrykkelige linjer og enkle figurer.

Yordanis García Delgado (CU)
I sine værker bruger Yordanis García Delgado ofte sin halvbrors figur til at skildre de kampe, sorger og glæde, som han selv gik igennem i denne alder. Han beskriver denne tematiske tilgang som om han laver en journal over sit liv gennem sin lillebror. García Delgado bruger ætsning og litografi til at skabe gribende billeder placeret i aktuelle, urbane omgivelser.

Masaaki Sugita (JP)
De detaljerede og lidt absurde værker af Masaaki Sugita vækker minder om værkerne af Salvador Dali og Alice i Wonderland-esque eventyr.
I sine grafiske værker rejser Sugita ind i et feberligt endnu smukt drømmelandskab, hvor den forstyrrede og det underbevidste blander sig for at skabe en fascinerende fortælling.
Sugita bruger en af de ældste teknikker i grafikken – kobberætsning med burin, en historisk aftryk, der er tydelig i hans fantastiske teknik og resolut udtryk.

Richard Hricko (US)
Richard Hricko beskæftiger sig i sit udtryk med at syntetisere forskellige materielle egenskaber. Han skaber indviklede, detaljerede fotogravurer, hvor et dæmpet lys skaber en atmosfærisk følelse af et stille mysterium. Hyper-realismen i hans nærbilleder, hvor han kombinerer natur og arkitektoniske elementer skaber fraktaler, der næsten bliver abstrakte.

Baukje de Loos (NL)
Udtrykket af klassisk kunst møder hverdagssituationer i de Loos figurative værker. Hun spiller med teksturer ved hjælp af forskellige tryk teknikker som ætsning, aquatint, lak mou, mezzotint og drypoint  på samme print. Hendes værker har en luftig, næsten falmet følelse begrundet i hendes brug af en delikat lys og den grå farveskala.

Pablo Querea (MEX)
Pablo Querea bruger ætsning i sine værker til at skabe forstyrrende portrætter. Med en næsten respektløs tilgang overdriver han dele af ansigtet for at ændre deres ekspressive karakter. Quereas værker viser, hvordan personlighed kan aflæses gennem universelle ansigter. De skildrede figurer kunne komme hvor som helst fra i verden, og alene ved deres eksistens kommenterer menneskets fællesskab.

Karol Pomykała (PL)
Karol Pomykałas værker implementerer et sort og gråt farveskala, form og struktur i minimalistiske landskaber, der virker ukendt og næsten fremmedartet. Hans værker kunne minder om Bauhaus-bevægelsen og indebærer ligeledes en fin sans for humor. Han bruger lys og skygge til at skabe et univers, der strækker sig langt uden for værkets rammen.

Artur Popek (PL)
Artur Popek skaber imaginære maskiner, dyr og steder, der udfordrer seernes fantasi. I sin mærkværdigheder og detaljer bringer det barnet i os tilbage til et tidspunkt, hvor vores fantasi tog os langt væk fra hverdagen. Popek er nysgerrig og insisytyterende i sine værker og efterlader os at undre sig.

Ariadne Pediotaki (GR)
Ariadne Pediotaki er i sin kunst optaget  af køn og kroppens opfattelse. Hun adresserer tabuer og viser dem klare og uden forbehold eller Angst og indtager samtidig et personligt og politisk synspunkt. Hendes figurer minder beskuren om tegneserier, der beskriver dagliglivets kamp.

Philipp Haucke (DE)
Kunstner Philipp Hauckes arbejde er baseret på natur eller fortolkning af denne gennem en kulturel kontekst. Han spiller med subtilt lys,mørke baggrunde dyrerester og efterladenskaber der skaber mystiske, intime og poetiske kompositioner. Haucke arbejder hovedsagelig i mezzotinte og ætsning for at skabe detaljeret værker, der tilnærmelsesvis forvirrer og udfordre fantasien.

Dennis McGinnis (US)
Dennis McGinnis værker indtager en politisk standpunkt. En meget lys og luftig teknik møder en tematisk tilgang der skildrer døds- og krigsdramaet. De gasmaskerede menneskelige figurer bliver fjernt og depersonaliseret til beskueren. Der fornemmes ensomhed og håbløshed der sætter spørgsmål om vores tid på dagsorden.

Peter Boyadjieff (CAN)
Peter Boyadjieff tager en legesyg, humoristisk tilgang til dagligdags genstande i hans grafiske værker. Han afbilder det uventede ved at tage forskellige objekter, og placere dem i et tidsrelevant  stilleben. Boyadjieff bruger kraftfulde, kunstige farver kombineret med en grå skala og  skaber befriende, humoristiske og sociale kommentarer.

Christina Elvira Godsk (DK)
Godsk monotypier har referencer til street art, ekspressionisme og art brut. Hendes værker er naive i deres udtryk og har en fælles fortælling, som skaber samspil mellem de enkelte værker i hendes serier. Ved at inkorporere kort i sine imaginære landskaber stiller hun spørgsmålstegn ved vores geografiske tilknytning og hukommelse.

Georg Bothe (DE)
De stærke kraftfulde farver og delikate tekstelementer i Georg Bothes graveringer skaber rum,mellemrum og overflader, der kun minder om textiler og broderier.. Bothe spiller med gennemsigtighed og et lys, der synes at strømmer ud af selve værket. Han appellerer til vores nydelse af farver og strukturer uden at skulle definere rummet.

Pete Rangel (US)
Pete Rangels stærke, mørke og naive figurer minder næsten om rituelle og ceremonielle masker. Rangel tager en antropologisk tilgang ved sine simple figurer, som i deres enkelhed er fortællings elementet i værket. Træsnittene har en barnlig og spontan kvalitet, der minder os om, hvorfor folkekunst altid har overlevet.

Randi K Emblem (NO)
I hendes silketryk spiller Randi K Emblem med popkunstens udtryk. Den intime tilgang, hun tager, minder os dog mere om falmede barndomsminder. Kombinationen af motiv og teknik resulterer i et delikat, engagerende billede, hvilket giver plads til at blive udfyldt af seeren. De skildrede figurer bliver universelle, rørende og indbydende.

Łukasz Koniuszy (PL)
Łukasz Koniuszy bruger intaglio til at skildre forladte, tomme steder, der synes at være glemte, monolitiske monumenter i byen. Koniuszy tager en klassisk og delikat tilgang i sin læsning af rum,mellemrum, bygninger og historierne bag dem. Hans værker inviterer til fantasier om  at kunne opdage stedernes ånd.

Agata Ciesielska (PL)
Agata Ciesielskas digitale prints har en stærk baggrund i samfundskritiske temaer som køn og seksualitet. Hun har tidligere brugt mere traditionelle teknikker, men eksperimenterer for tiden mest  med det digitale udtryk. Hendes ekspressive værker skildrer identitet, personlige kampe og magtforhold, og når hun spejler sig selv, spejler hun os alle på en måde.

Regina Stiegeler (DE)
Regina Stieglers værker er fokuseret på form, struktur og dynamik. Hendes arbejde vibrerer nærmest som om de er elektrisk, og effekten er subtil og fascinerende. Hendes motiver synes at være noget, der ses normalt kun under et mikroskop, og tendere til at forblive på vores nethinde. Hendes værker skildrer detaljer, der ændres, når de forstørres, og der visualiserer en mikrokosmos, der trækker os helt ind og transporterer os til et sted, hvor vi ikke ænser omverdenen.

Margot Myers & Lisa Turner (USA)
Margot Myers og Lisa Turner har i samarbejde skabt screenprints hvor de implementerer fotos og mønstre, der åbenlyst hylder folk der levede ved århundredeskiftet. Håndlavet broderi, det lokale dyreliv og de glemte historier fra fortiden spiller her sammen for at skabe en intim fortælling om minder og vores historie, set med nutidens øjne.

Ximena Bórquez (CHL)
Ximena Bórquezs værker viser subtile bevægelser ved at placere farvede linjer over hinanden, hvilket skaber næsten bevægelige og konstant skiftende optiske illusioner. Bórquez bruger forholdet mellem farver, hvor nogle tiltrækker og nogle afviser hinanden, og i deres indbyrdes afhængighed skaber bevægelse og rum.

Mehdi Darvishi (IR)
I hans intaglio tryk refererer den iranske kunstner Mehdi Darvishi til aktuelle situationer af lidelse fra krig. De forstyrrende billeder påpejer politisk impotens og sorg over mistede mennesker. Darvishi tager et stærkt synspunkt i sit arbejde, hvor han bruger den klassiske historiefortælling til at skildre en stille sorg, der står i kontrast til de eksplosive følelser af tab.

Jaco Putker (NL)
Jaco Putker forbinder i sine værker digitale manipulationer og traditionelle teknikker til at skabe humoristiske scener, der minder om 1900-tallets fotografering og adskillige andre historiske perioder. Putker bruger det absurde til at skildre en surrealistisk, magisk verden af fantasier med en overflod af objekter. Hans spøgende udtryk skaber nysgerrighed og et ønske om at se mere af hans arbejde.

Søren Bjælde (DK)
Søren Bjælde implementerer hverdagens livserfaringer og minder i sine historiefortællinger. Udover farverige og fortællende træsnit beskæftiger han sig også med tegning, maleri, keramik og bogillustrationer. Bjældes værker er baseret på en meget brede input; alt fra comicstrips til historiske håndskrifter. I hans kunstneriske udtryk kan man finde spor af Art Brut og Street Art. Historierne han fortæller kan sikkert genkendes af alle, og forhåbentlig få beskueren til et smil i selverkendelse .