Opdagelser 2016 dansk

Opdagelser 2016

Du er venligst inviteret til vores udstillingsåbning den 15.Oktober fra  kl 13-17 hvor du vil kunne møde de fleste af kunstnerne!

Ivan Prieto (ES), Birthe Petersen (DK), Fabio Valencia (COL), Fabian Zolar (DE), Sara Nanna (DK), Yama Rauf (AF/DK), Grycja (UKR/DE),Anastasia (SE/RU),Erik Weiser DE (sculptor), Kiss Nelleman (DK), Michael Dunk (DK), Parul Mohda(DK).

MALERI | MIXED MEDIA | TEGNING | PAPIRKLIP |SKULPTUR | GRAFIK |VIDEO

Opdagelser 2016/17 går igen nye og uudforskede veje.  Ingen tvivl om at udstillingen er fuld af overraskelser og opdagelser. Kunstnernes motiver, teknikker og materialer skaber fortællinger, som både vil få de besøgende til at smile og foruroliges men samtidig også få dem til at reflektere over samtiden og mennesket som sådan. Her åbnes muligheden for at opdage en ny verden af urbane vibes, poetisk kolorit og legesyg humor med en international, lokal og global kontekst.

De udstillende kunstnere vil føre publikummet igennem et  kunstlandskab med bl.a. overraskende skulpturer og flere digitale værker. Denne gang vil den tyske kunstnere Erik Weiser og Fabian Zolar samt Fabio Valencia fra Columbien sætter aktuelle spørgsmål omkring vores forbrug på dagsorden. Den spanske billedhugger Ivan Prieto viser fantastiske keramiske skulpturer der altid fanger publikums opmærksomhed. For første gang introducerer vi 2 video/shortfilmkunstnere, danske Sara Nanna og afghanske Yama Rauf (bosiddende i et dansk flygtningelejre), der allerede har vundet flere internationale priser. Derudover viser vi også maleri og tegninger fra henholdsvis lokale kunstner som Michael Dunk, Parul Mohda og derudover danske Birthe Pedersen samt russisk/svenske Anastasia.Skulpturelle billeder fra lokalkunstneren Kiss Nellemann og danske Tanja Jensen vil ligeledes være en del af udstillingen.
I tillæg ønsker Galleri Heike Arndt DK at agere som positiv medspiller i forhold til integrationen i Danmark. En af vore udstillere, afghanske Yama Rauf, lever som tidligere nævnt på nuværende tidspunkt i en flygtningelejr i Danmark. Vi vil ansøge om  tilladelse til, at han kan deltage i åbningen.

Mål med udstillingen Opdagelser 2016
Vores mål med denne udstilling er, at oparbejde et flow af de mest lovende kunstnere vi er stødt på fra den Berlinske Kunstscene gennem det sidste år, og føre dem sammen med danske kunstner på Lolland-Falster som udgangspunkt. Her skal der udvikles et kunstnerisk netværk der gerne skulle spreder sig til nye projekter andre steder i Denmark, Norden og Tyskland til fælles inspiration både for kunstnerne og publikummet.

Udstillingen og tilhørende aktiviteter skal viser at de danske sydhavsørernes solkyste har særlige gode kunstneriske vækstbetingelser med et vidunderligt landskab, roen og plads for mangfoldighed og et hav af nye tiltag inden for økologi, vedvarenhed og livskvalitet der gøre regionen også interessant for danske såvel som udenlandske besøgende.

Tilknytning af kunstnerne
Alle kunstnere har en særlig tilknytning til Norden og den Berlinske Kunstscene, hvor de enten har arbejdet eller har deres bopæl. De fleste internationale kunstnerne har ikke været vist i Danmark før, og derfor er deres indtog på Lolland-Falster et forfriskende og fornyende pust til den regionale – og i nogle tilfælde også nationale kunstscene.

 

Udstillingen er venligst støttet af Integra Advokater.


Regional forankring
Med udstillingen ønsker vi at tilbyde borgerne i Guldborgsund og i Region Storstrøm en interkulturel og kunstneriske oplevelser af høj kvalitet, med udenlandske kunstnere, som måske allerede er på vej til den internationale kunstscene. Kunstnerne vælger vores region til, da de finder oplægget spændende og gerne vil bidrage med inspiration såvel kunstnerne imellem og til området.

Hvem er Art Lab Kettinge
Vores nye tiltag i Art Lab Kettinge er et selvstændigt separat projekt med en naturlig tilknytning og facilitering af projektet igennem Galleri Heike Arndt DK. Art Lab Kettinge står for non-kommercielle aktiviteter og non-profit projekter såsom udstillinger, workshops og internationale residencies  med skiftende samarbejdspartnere. Fokusområdet er udelukkende non-profit aktiviteter, der i fremtiden skal indebære et internationalt sommer-residency for kunstnere, og dermed udvikle muligheder såsom workshops, udstillinger og andre netværksbaserede aktiviteter til glæde for den professionelle kunst og befolkning i regionen og skaber internationalt opmærksomhed.

Art Lab Kettinge skal således være med til at sikre et mere kontinuerligt flow og samarbejde af danske og internationale kunstnere i vores region, der alle har en tilknytning til Norden eller Tyskland.

Deltagende kunstner at Opdagelser 2016 2016 er :

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Ivan Prieto, title: Blindness, Year: 2014

Iván Prieto (ES)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Grycja, title: "The love", 50x50cm

Grycja (UKR)

Parul Modha (DK)

Anastasia Savinova (RU/SE)

Tanja Jensen (DK)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Birthe Petersen, title: Kvinde liv 7, 15x16,5cm

Birthe Petersen (DK)

Kiss Nellemann (DK)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Yama Rauf, title: "No woman", short film

Yama Rauf (AF)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Sara Nanna, title: "If you wait", Animation/short film
Sara Nanna (DK)

Erik Weiser  (DE)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Fabio Valencia, Title: "Importable", 37x28cm

Fabio Valencia (COL)

Galleri Heike Arndt DK Berlin - Artist: Fabian Zolar, Title. "Plastic Surgery", 50x55cm

Fabian Zolar (DE)

Michael Dunk (DK)

ARTIST PROFILES –  Opdagelser 2016

Ivan Prieto (ES)
Iván Prieto (ES) blev født i Ourense, Spanien, men bor og arbejder nu i Berlin med sine keramiske skulpturer. I sine farverige og surrealistiske skulpturer, fanger Prieto skrøbeligheden af mennesket og livet generelt. Inspirationskilden er fysiske sygdomme (som døvhed og blindhed) og mental skrøbelighed. Prieto indarbejde personlige erfaringer og udforske overtrædelserne af fysiske og psykiske grænser i sine værker, hvilket beskuerne kan relatere til. På denne måde er værkerne også et selvportræt af kunstneren.

Tanja Jensen (DK)

Tanja Jensen er en dansk kunstner der kreerer delikate og detaljerede collager af papirklip, som er rige på farver og fulde af liv.Kunstneren finder inspiration i naturen, herunder med et særligt fokus på dyreverdenen. Hendes værker udvikler sig i tilblivelsesprocessen og hun har ikke et defineret mål om slutresultatet ved påbegyndelsen af et værk. Jensen anvender papirmateriale til hendes værker, men da de er tre-dimensionelle, betragter hun dem, udover at være collager, ligeledes som værende skulpturer. Når man oplever Jensens værker, forføres man gennem hendes utrolige tidsforbrug, store umage og præcision i udførelsen af hvert værk, som i deres helhed inviterer til en fantastisk rejse ind i et farverigt univers.

Yama Rauf (AF) 
Anerkendte film/TV instruktør og manuskriptforfatter Yama Rauf (AF/DK) har skrevet digte og visuelle fortællinger, siden han var ni år. Senere i hans ungdom har han bevæget sig ind i filmverdenen og det skulle vise sig, at begge kunstformer skulle blive en stor passion for ham og hans professionelle liv. Raufs værker er tydeligt inspireret af hans rødder i den afghanske kultur, hvor kvinders liv er styret af gamle traditioner, som for eksempel arrangerede ægteskaber. I denne udstilling fokuserer Rauf på diskussionen af nedgørelsen af kvinder og uligheden mellem kønnene.

Fabio Valencia (CO) 
Grafikeren Fabio Valencia (CO) skildrer det poetiske aspekt af forskellige objekter og naturen i hans grafiske værker. I denne udstilling koncentrerer Valencia sig på at udtrykke bekymring for vandforsyning og reflekterer over vands vitalitet som element. Valencias minimalistiske udtryk skaber et klart tema i værkerne og fokuserer i detaljeret grafisk arbejde på vigtige og aktuelle problemer i hverdagslivet.

Birthe Petersen (DK) 
Ved at kombinere forskellige teknikker som grafik, tegning og collage, portrætterer Birthe Petersen (DK) kvinder med forskellige syn på livet. Petersen er særligt bevæget af flygtningesituationen i Sydeuropa og begivenhederne i Syrien, som kommer til udtryk i en dyster og nærmest magtesløs stemning i hendes værker. Værkerne er dog ikke nødvendigvis triste eller desperate. Petersens dominante sorte farve intensiverer hendes budskab om at tage stilling.

Grycja (UA/DE) 
Grycia (UA/DE)  er født i Lviv, Ukraine, men bor og arbejder i Berlin. Hun arbejder primært med collager, men arbejder også med teknikker som maleri, digital illustration, video og forskellige objekter i hendes værker. Grycja præsenterer i denne udstilling collage serien “The poetry of horror”. En serie af farverige, surrealistiske værker  hvor hun implementerer  planter,mennesker og dyr. Ved at kombinere disse i sine dristige manipulationer af skabninger og planter, sigter Grycja efter at fremvise overdrivelsen af forhold og fare i livet. 

Sara Nanna (DK)
Sara Nannas (DK) animationer er inspireret af eksperimenter med forskellige materialer og former. Nanna tror på vigtigheden af beskuerens frie udforskning og på en individuel oplevelse af hendes kunst. Processen er godkendt af kunstnerens abstrakte måde at fortælle historier, som forlader skærmen for at få en ny fortolkning. Med en interesse i at udforske spejlet, forvridninger og transformationer mellem 2D og 3D, fokuserer Nanna i hendes værker på forskellige håndgribelige temaer, som dagligdags interaktioner og relationer.

Fabian Zolar (DE)
Fabian Zolar (DE), der i en alder af 12 år malede sin første graffiti, fokuserer på forholdet mellem traditionelt maleri og street art. Efter længerevarende ophold i udlandet og eksperimenter med fx vægmalerier i Sydafrika, har Zolar styrket sin selvopfattelse som kunstner og tror på at de virkelige humanitære problemer – krig, fjendtlighed og misundelse, ikke bliver løst kun med rationel videnskabelig tankegang. Han ønsker en tilgang, der forbinder rationalitet og spiritualitet, hvilket også kommer tydeligt til udtryk i hans kunst. 

Anastasia Savinova (SE/RU)
Den russiske kunstner Anastasia Savinova bor og arbejder på nuværende tidspunkt i Uppsala, Sverige. Hendes arbejde er tidligere blevet vist i lande som Spanien, USA og Storbritannien og kommer nu til Berlin. I sit kunstneriske virke balancerer hun mange forskelligartede teknikker som tegning, fotografi og oliemaling. Betragter man hendes værker, kan man se referencer fra arkitektur, geometriske former og menneskelige forhold.

Erik Weiser (DE)
Et tilbagevendende motiv i Erik Weisers kunstneriske arbejde er konceptet genbrug og redefinition af materialernes anvendelsesmuligheder. Weiser redefinerer genanvendelsen af bl. a. nye materialer, hvor det eksisterende materiale benyttes på en ny og overraskende måde. Weiser bruger hverdagselementer såsom trafikreflekser til at udarbejde dragende kunstinstallationer.En vigtig faktor i hans visuelle eksperimenter bliver lyset, som skaber liv og bevægelse i hans værkers geometriske former. Ved opbygning af overflader via gentagelse af samme originale form opstår bemærkelsesværdige tredimensionelle værker med spændende mønstre og farverige historier. Dette tilfører værkerne referencer til pop art såvel som den moderne forbrugerkultur.

Kiss Nelleman (DK)
Kiss Nellemann laver papirkunst oftest af plantematerialet abaca,da giver mulighed netop at arbejder med stoffligheden og transparence men er alligvel formå hun og udtrykker sig ekspressiv og rå i sine arbejder. Med en udsøgt farvesans og en stærk fornemmelse for formen forbinder hun et mere overordnet møde mellem to væsensforskellige kunstopfattelse; den vestlige og den østlige, mere specifikt japanske. Hun har optaget de bedste sider af den diciplinerede, superæstetiske og meditativt inciterende kunst fra østen og kombineret dem med en mere brutal, rustik og ekspressiv udtryk fra vesten og evner at udvikler et originalt og yderst personlig kunstnerisk sprog da tydelig vis er hendes egen. 

Michael Dunk (DK)
Michael Dunk makes art about everyday life. With varying techniques – painting, drawing and installations – Dunk depicts different aspects of society including political issues, globalisation and cultural clashes, with a humoristic, even ironic approach. The artist presents observations of the sometimes harsh everyday reality with a humorous and colourful approach.

Parul Mohda(DK)

Mit arbejde kredser om enkulturation: de daglige situationer, beslutninger og dilemmaer man møder, når man ubevidst tilegner sig nye normer, og gradvist indlejrer en anden kultur i sin bevidsthed.Oplevelsen af at være rykket op med rode, eller at føles sig fremmedgjort i forhold til verden omkring mig, gjorde et stærkt indtryk. Samtidig åbnede det op for en tilværelse der gav mulighed for indblik i mange forskellige kulturer, sprog og måder at leve sit liv på. Begge dele væsentlige komponenter i mit arbejde. Mine idéer udfolder sig ofte i spændingsfeltet mellem 2-D og 3-D. Jeg bruger billeder af husholdningsgenstande, anatomiske tegninger og kort, til at udforske dialogen mellem rødder og historie på den ene side og nutiden på den anden.