Jeff Ibbo (DK)

Jeff Ibbo (DK)

Jeff Ibbo (1941), anvender mange forskellige medier i sin kunst, heriblandt tegning, akvarel, oliemaleri og keramiske figurer. Kunstnerisk er han specielt interesseret i det nøgne menneske, hvor han forstår og betragter den menneskelige model som et abstrakt landskab. Når han arbejder, bliver Ibbo hovedsagligt inspireret af den individuelle model. Simpelhed er et af de karakteristiske træk i Ibbos kunstværker sammen med hans specifikke brug af farver og linjer. Endvidere har han, som noget usædvanligt, tegnet med begge hænder siden 1982 og ligeledes eksperimenteret med at male med begge hænder.

Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1964-70
Har modtaget en række stipendier og udmærkelser fra bl.a. Statens Kunstfond 1972-74, Kofoed 1973; Bojesen 1985; 2. præmie Politikens Tegnekonkurrence 1988
Medlem af Kunstnersamfundet, BKF, Kunstnerforeningen 18. November, og Kunstnergruppen ”Mult”.
Jeff Ibbo, der har tegnet og malet hele sit liv, havde i mellemskolen maleren Alex Klingspor som tegnelærer. Ibbo var i 1961-62 inden sin uddannelse på Kunstakademiet et halvt år på kunsthøjskole med maleren Gunnar Jensen som lærer og prøvede kræfter med et form- og farvesprog, der lå tæt op af Cobra, Jackson Pollock eller Serge Poliakoff. Ibbo opsøgte igen Alex Klingspor og malede nu figurativt mørkemaleri i en rolig stil tæt på Poul Ekelund og Jeppe Vontilius form- og farvesprog. Således rustet blev Ibbo optaget på Kunstakademiet hos Søren Hjorth-Nielsen, der som Ibbo selv udtrykker det ”gav ham lov til at ud- og indvikle sig i tidens ny-opdagelse Popkunsten”.

Jeff Ibbos tidlige malerier er naturalistiske med et surrealistisk islæt. Med en enkel streg males mands- og kvinde portrætter, ofte sås og ses stadig markerede konturlinjer. Udviklingen er gået mod en større forenkling af modellen/modellerne og en rigere stoflig bearbejdning af billedfladen. Ibbo har udført en række kvindestudier både som maler og grafiker med bred streg. Han har udgivet 3 tegneseriebøger. Siden begyndelsen af 1970’ erne har Ibbo arbejdet med keramik parallelt med maleri og grafik.

See more works in our webshop >>

Eva og Deolinda                                                                        Mia