Heike Arndt

Heike Arndt

skrevet af Alanna Dongowski

Heike Arndts arbejde kredser omkring menneskelige følelser. Hun skaber billeder, hvor seerne kan genkende sig selv eller givne situationer fra deres hverdag.

Sprog spiller en vigtig rolle i hendes kunst og liv. Selvom hun taler fire sprog flydende, har hun en stor interesse i ikke-verbal og visuel kommunikation. Hun udforsker empati uden ord.

”Menneskelig forståelse er indlejret i historiske, kulturelle og sociale sammenhænge og er derfor et grundlæggende element i vores […] evne til at behandle hinanden med respekt. […] Vi fortolker oplevelser og situationer forskelligt på grund af vores historie og kultur, så derfor er verifikation af det udtrykte sprog – verbalt og ikke-verbalt – nødvendigt for vores gensidige forståelse. Det er nødvendigt at styrke vores bevidsthed om tvetydigheden i menneskelig kommunikation for at forhindre misforståelser og skabe en mere empatisk opførsel. ”

-Heike Arndt

Heike Arndt har arbejdet flere steder gennem årene, blandt dem: Italien, Grønland, Etiopien, Kina samt Nord- og Sydamerika. Hver af dem udløste en ny fase af hendes kunstneriske arbejde. Hendes valg af medier er lige så flydende og forskelligartet som hendes baggrund. I øjeblikket deler hun sin tid mellem sin egen praksis og hendes arbejde som galerist. Efter at have slået sig ned på landet i Danmark og en dependance i Berlin, bygger hun en bro mellem Berlins kunstscene og den nordlige kulturelle sfære.

Denne side giver en kort oversigt over de teknikker, som Heike Arndt har fordybet sig i.

Vil du vide mere om kunstneren og globetrotteren Heike Arndt så hør med på denne udsendelse mellemlanding optaged tidligere mens hun arbejdede i sit studio i Beijing (2005-2010)


mellemlanding 

Eller Danmarks Radio :
Kamper om Historien Heike Arndt, Moritz Schramm og Adam Holm (2022)
Gik genforeningen for hurtigt? Hvad var det for en selvforståelse østtyskerne fik frataget? Og hvorfor raser debatten igen i Tyskland om forskellen i historiesynet hos øst- og vesttyskere? Det er nogle af spørgsmålene i denne uges Kampen om historien, hvor Adam Holm taler med Moritz Schramm, der er lektor i tyske studier og opvokset i Vest-Berlin, og med kunstneren Heike Arndt, der er født i det daværende DDR, men flygtede til Danmark i 1985.

Eller DR.TV:
Deadline DR.DK 9.November 2019 (video delt på Facebook) 
Berlin murens Fall 30 år 

Berlin-murens fald for 30 år siden forenede de to Tysklande, men ikke befolkningerne, der stadig synes splittet mellem øst og vest. Og kunstneren Heike Arndt, der flygtede fra Østtyskland til Danmark i 1985, føler sig stadig som østtysker.