Skulpturer

Heike Arndt  Skulpturer

skrevet af Alanna Dongowski

Da hun for første gang bragte livskala bronzeskulpturer til Grønland, fandt Heike Arndt sine kunstværker omgivet af landsbyboere og deres børn, der klatrede på skulpturen og lagde hænderne på deres solopvarmede overflade i ærefrygt.

Hver figur, hun laver, ser ud til at være en eksemplarisk repræsentant for en grundlæggende menneskelig følelse, handling eller adfærd. De kommunikerer med hinanden såvel som den ydre verden. Skulpturerne, især de større skalerede, sidder ikke kun som beundringsgenstande, men som en del af en interaktion.

Støbning af bronze var et naturligt skridt at tage for Heike efter at have arbejdet intenst med ler og keramik. I modsætning til disse kendte materialer tillod den holdbare Bronze Heike at placere sine skulpturer offentligt og lege med sammenhænge.

Hendes skulpturerer er altid figurative og viser næsten altid menneskelige kroppe i forskellige grader af abstraktion. Dette inviterer til en særlig type beskuertilgang og giver hende mulighed for at anvende sin centrale emnekommunikation til et andet niveau i sin kunst.

Miniature-serie:

Heike Arndts serie af mennesker inkluderer også en række miniaturer. Disse buttede kropsformede, bøjede lemmer figurer angiver forskellige menneskelige udtryk i lille skala. Deres afrundede kroppe og finlignende hænder tilføjer en glat form. Det frigør dem for egenskaber som køn, etnicitet og alder og reducerer dem til kernen i deres udtryk.

Nogle gange parvis, nogle gange alene på forskellige underlag, kan de placeres i forskellige afstande uden at forstyrre kommunikationen og opfordre publikum til at samle dem op og udforske forskellige relationer i rummet.

Move serie:

Heike Arndts Move-serie fortæller historier om livet i bevægelse. Værket består af forskellige rustne udseende bronzevogne. De blev, med hensyn til størrelse og skala, konceptualiseret til at blive grupperet og distribueret for at passe ind i forskellige udstillingsrum og tilpasset sig de omstændigheder, de støder på der.

Huset på hjul er et ambivalent billede: Bevægelse og liv kan falde sammen på forskellige måder. At tage ferie er meget forskellig fra at flygte fra et land eller bor i en campingvogn. Bevægelsen er den samme, begge køretøjer kan endda passere hinanden og krydse veje på motorvejen. Men oplevelsen varierer meget.

“Vi har brug for et” hjem “for at identificere os selv som mennesker – men for at møde andre med respekt er det bare afgørende at forstå, at folk har forskellige oplevelser af” hjem “.”

-Heike Arndt

Se flere værker i vores webshop >>>>>