Malerier

HEIKE ARNDT  Paintings

written by Alanna Dongowski

Heike Arndts maleri har en glad livlighed på trods af det til tider noget dystre emnre. Hendes billeder udstråler en ejendommelig beslutsomhed. Heike Arndt maler næsten altid indendørs og udendørs rum, hvor folk udfører deres hverdags gøremål. Med disse scener henter hun sin seer lige der, hvor de står: midt i livet, i sin personlige hverdag, som normalt ikke er så forskellig fra andres hverdag. Heike Arndts arbejde er ikke selvbiografisk, fordi det fortæller historier på et universelt niveau, så alle kan finde sig i dem.

Maleri var Heikes indtræden i kunsten. Hun begyndte tidligt at lægge olie på lærred; I sin barndom blev hun vågen i mange nætter og malede billeder i stedet for at sove. Hun har aldrig været interesseret i akrylmaling og hurtigere medier, hun kan godt lide oliens liv og den måde, det får dig til at stoppe og vente i maleprocessen.

I DDR’s socialisme fandt Heike det næsten forkert at bruge strålende farver. På trods af – eller måske på grund af dette tabu – er intens rød og blå blevet fast inventar i Heike Arndts farverepertoire. Hendes visuelle ordforråd består også af mennesker, afrundede former og skæve, skitseagtige stiger og jernbanespor.

Efter et længere ophold i Kina udviklede Heike Arndts maleri sig endnu mere abstrakt. De nyeste værker blev skabt med en nyligt fundet tålmodighed fra maleren. Den internaliserede viden om at have tid og ikke at skulle sige alt på én gang afspejles i det klare, reducerede billedsprog. Det universelle tema “bagage” karakteriserer disse maleriske værker, men i stedet for at påtvinge sig beskueren, giver Heike Arndts billeder plads til associationer og deres egen intellektuelle bagage.

Se flere værker i vores webshoparkiv>>>