Opdagelser 2019

OPDAGELSER KETTINGE 2019

VIDEO ART | MIXED MEDIA | PAINTING | DRAWING | SCUPLTURE

Opening: 12th of October 

Malatsion | Marko Kusmuk | Ralf Haynen | Iveta Tomanova | Danny Frede | Helena Mark | Bojan Hocevar| Carmen Arrabal| Alexandra Slava | Carolin Weinert | Teresa Casanueva | Joana Lucas | Leonor Ruiz Dubrovin | Ricardo Meyer | Gudrun Fischer Bomert 

Om udstillingen

Galleri Heike Arndt DK er glad for at præsentere den årlige opdagelser udstilling, der udforsker kunstneriske positioner og forhåbentlig overrasker. I de udvalgte kunstværker inviterer vi dig til at opdage en række materialer og teknikker, der afspejler kunstneres søgen,deres historier og rejser. Opdagelser er en mulighed for at reflektere over nutidens krav og menneskets selvforståelse. Værkerne tilbyder et indblik i en poetisk og urban kompleksitet, men bevarer en legende sans for humor med både lokal og international betydning.

De udstillende kunstnere vil føre publikummet igennem et kunstlandskab med bl.a. lejende skulpturer og flere digitale værker.

Tilknytning af kunstnerne

Alle kunstnere har en særlig tilknytning til Norden og den Berlinske Kunstscene, hvor de enten har arbejdet eller har deres bopæl. De fleste internationale kunstnerne har ikke været vist i Danmark før, og derfor er deres indtog på Lolland-Falster et forfriskende og fornyende pust til den regionale – og i nogle tilfælde også nationale kunstscene.

Mål med udstillingen Opdagelser 2019

Gennem Opdagelser tilstræber vi at udvikle vores allerede eksisterende kunstneriske netværk og nå ud til andre potentielle projekter i Danmark, andre nordiske lande og Tyskland. Galleri Heike Arndt DK ønsker altid at inspirere både kunstnere og vores publikum. I denne udstilling ønsker vi at udbyger mulighederne for kunstnerisk vækst, der skal fremadrettet kendetegner de danske ‘Solkyst’.

Regionen er præget af smukke landskaber og en vidunderlig livskvalitet, samt de mange initiativer inden for økologi og bæredygtig energi. Dette er en stor appel, ikke kun for danske kunstner, men også for internationale kunstnere og besøgende. Vi håber, at denne følelse af mangfoldighed og muligheder afspejles i Opdagelser, og at det giver borgerne i Guldborgsund og Region Storstrøm en ekstraordinær oplevelse af interkulturelt og kunstnerisk udtryk. Fremadrettet ønsker vi også at arrangere kurser da er offentlig tilgængelige

Malatsion (FR)

Titlen Genesis af min hybridisering afslører forskergenet i kunstneren, malatsion. Hun forener i sine værker en tiltrækende skønhed med en fremmedgørende kunstighed. Er disse herbarier stiliserede skulpturer, eller refleksioner af en poetisk fantasi?

Marko Kusmuk (BA)

Kusmuk akvareller  portrætterer døve fanget i en bichrom-verden. Billeder af håndbevægelser viser deres eneste middel til at kommunikere med den invaderende verden udenfor, mens et farverig univers er aktivt i dem selv.

Ralf Heynen (NL)

Heynens malerier skildrer kvinder i en tankevækkende kontemplativ tilstand, hvor de skødesløst bærer våben over  skulderen ligesom en indkøbspose. Våben i en sådan usædvanlig sammenhæng virker harmløse og ikke krigeriske.

Danny Frede (DE)

Frede bruger renæssancens æstetik kombineret med en rå grafisk tilgang for at skildrer brutaliteten med sine livløse kadavre. Med denne kontroversielle klassiske udførelse, virker værkerne både tiltalende og samtidig bekymrende.

Helena Mark (FI)

Med legende keramiske værker i en animeret stil bygger Mark en fantasiverden af ​​organiske figurer og figurer baseret på street art udtrykket. Dette ubekymrede puslespil inviterer seeren til at rejse ind i deres egen verden og tilbage til barndommen.

Iveta Tomanová (SK)

De figurative skulpturer af Tomanonvá besættes  ofte fuldstændigt af elektroniske enheder som mobiltelefoner. Dette forhindrer dem i at interagere med hinanden. Objekterne bliver kilden til ensomhed og afstand.

Bojan Hocevar (DE)

Sarkasmen og uoverensstemmelserne i Hocevars værker – uhyggelige og surrealistiske detaljer viser denne udefinerede virkelighed. Kunstneren udfordrer sociokulturelle holdninger og understreger med mørk ironi en lys, men falmende verden.

Carmen Arrabal (ES)

Arrabal bygger scenerier, der indeholder historiske begivenheder og rejser spørgsmål om seksualitet. På den ene side opmuntrer Installationerne til at vende tilbage til barndommen, mens henvisninger til krigsføring, køn og kontroversielle emner på den anden side efterlade betragteren med skiftende følelser.

Alexandra Slava (UA)

Slavas klassiske bronze skulptur formidler smertefulde menneskelige følelser. Figuren er baseret på ideen om at møde sig  selv i prekære livssituationer. Den efterlader beskueren med en følelse af ubehag.

Carolin Weinert (DE)

Weinerts placerer flygtninge på en gammeldags spilledåse, hvis vuggevise står som en metafor for sikkerhed og fred. Flygtninge skildres på deres farlige rejse, mens musikken spiller og viser menneskehedens problematiske tilstand.

Teresa Casanueva (DE)

Med sine arkitektonisk inspirerede tegninger tilbyder Casanueva en anderledes vision om biologiske og fysiske elementer. Fragmenterede linjer igennem hele det kartesiske koordinatrum,  giver dybde og udvikler en tredje dimension i værkerne.

Leonor Ruiz Dubrovin (ES)

Dubrovin`s malerier viser anonyme kvinder. På grund af den næsten voldelige brug af spartlen og de tynde penselstrøg efterlader hun beskueren urolig og undrende. Hvorfor skjuler figurerne sig og hvorfor ønsker de ikke at blive genkendt?

Ricardo Meyer (DE)

Meyers flerlags-monokrome skosåle aftryk af insekter symboliserer menneskets indgriben i naturen. Disse billeder appellerer til beskueren om at overveje konsekvensen af disse handlinger.

Joana Lucas (PT)

Lucas provokerende, realistiske malerier præsenterer surrealistiske situationer, hvor terror, frygt og forlornness visualiseres i en tegneserie-stil. Hendes billeder er iscenesat som et teaterstykke, komplet med scenerum, silhuetter og masker.

Gurdun Fischer-Bomert (DE)

Den tyske kunstner Fischer-Bomerts værker, transformerer drikkestrå af plast, til neon belyste lysskyer. Titlen i en af hendes værker,Greensleeves / Grünkleid, henviser til en engelsk folkesang – et klagesang om tabet af en elsket.