AGATA CIESIELSKA(PL)

Agata Ciesielska (PL)
Text written by GHA

Den polske kunstnerinde Agata Ciesielska arbejder ekspressivt med forskellige grafiske teknikker, der skildrer identitet, personlige kampe og magtforhold.

 

Ciesielska har i sine værker en stærkt kritisk tilgang til samfundet og dets emner som f.eks. køn og sex. Kunstneren skaber anonyme kvindelige figurer med tildækkede ansigter og blottede nøgne kroppe. Nogle gange ser disse kroppe ud til at være såret. Hun bruger sætninger fulde af desillusion og sarkasme til at give kvinderne en stemme, hvilket inspirere beskueren til at reflektere yderligere over de pågældende emner.

Agata Ciesielska (PL)

Ciesielska leger med almindelige billedsprog og kompositioner, som man kan finde i renæssancemalerier, ved at efterligne figurernes omgivelser og positurer. Konventionelt set forestiller disse positurer gudinder og mytologiske figurer. I hendes kunstværker er “gudinderne” vor tids kvinder, som ønsker at blive set, lyttet til og tale om deres situation. Gennem hendes udtryksfulde værker bliver den klassiske ambiente subversiv og provokerende og giver plads til censurerede stemmer i samfundet.

Flere værker findes her>>>>>>>

                                   Shameless                                                     Shameless III