Agustin Rolando Rojas (CA)


Agustin Rolando Rojas (CA)

Agustin R. Rojas’ raderinger viser næsten gennemsigtige figurer, der omfavner hinanden. I sine værker beskæftiger han sig med intime menneskelige interaktioner, som alle kan relatere til. De fleste figurer krammer hinanden, altid med lukkede øjne og et roligt udtryk, hvor man ikke ved, om det er et øjeblik af afsked eller en hilsen. Ikke desto mindre er det et øjeblik af tryghed og sikkerhed for begge parter, og følelserne overføres også til beskueren.

I Rojas værker er der en stærkt følelsesladet atmosfære til stede ved hjælp af levende sorte konturer og skygger, der også skaber en følelse af dimension og materialitet for figurerne. Nogle gange er der spiralformede linjer på deres kroppe, hvilket giver en følelse af mental kompleksitet mellem figurerne og minder os om de mange forskellige menneskelige følelser, som vi alle oplever.

Denne stærke følelsesladen atmosfære understreges også af, at figurerne er skabt på en enkel, hurtig og stærkt udtryksfuld måde. Som følge heraf kan figurerne stå stille, men der ligger en hurtig bevægelse under dem, som altid bringer deres stærke og skrøbelige følelsesmæssige tilstand frem i forreste række.

Agustin Rolando Rojas (CA)

Samtidig kan beskueren ikke genkende forholdet mellem de to omfavnede figurer. Således udtrykkes alle de tætte og ømme menneskelige forbindelser gennem en krammebevægelse, uanset tid og sted, hvilket skaber en fælles atmosfære, der omfavner menneskelige relationer.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                     Tight                                   Cuanto tiempo espere para abrazarte