Alejandra Coirini (AR)

Alejandra Coirini (AR)

Alejandra Coirinis realistiske og farverige litografier portrætterer forskellige generationer, der sameksisterer i et hjemligt og festligt miljø. En tætpakket familie og venlige sammenkomster er i centrum for syntesen, der fokuserer på et bestemt øjeblik og efterligner det naturlige og øjeblikkelige i et familiefoto. Derfor står mange mennesker som om de ser på noget, snakker med hinanden eller poserer til et billede.

Coirini bruger hverdagsscener fra familie – som f.eks. møder på en følsom og ekspressiv kunstnerisk måde, hvor farven er meget vigtig. Alle figurerne er sort/hvide, og der er brugt nogle specifikke farver, såsom grøn og blå, på deres tøj og baggrund. Der skabes således en kontrast mellem ansigterne og deres omgivelser, og ansigtsudtrykkene fremhæves kraftigt, hvilket også afslører de enkelte tilskueres alder i gruppen.

Alle figurerne befinder sig i et øjeblik, hvor de er omgivet af mennesker i et måske velkendt rum. Denne overfyldte kulisse skaber en følelse af nærhed på grund af deres fysiske tilstedeværelse i rummet, men samtidig er der en afstand mellem dem, fordi de er tilskuere til en begivenhed uden nødvendigvis at interagere med hinanden.

Alejandra Coirini (AR)

Ikke desto mindre er betydningen af οccasionelle sociale sammenkomster- noget som er helt sædvanlig, såsom sameksistensen af mange generationer i et rum, som minder om store familier, sjælden vist. Ofte fokuserer kunstneren også på de ældre generationer og placerer dem i centrum af disse arrangementer, hvilket ligeledes belyser spørgsmål om marginalisering af de ældre som et vigtigt tema i dag.

Find mere info i vores webshop here>>>>>

Snakes and carnations                                                                              70 years