Aleksandra Szafiejew (PL)


ALEKSANDRA SZAFIEJEW (PL)
Text skrevet af GHA

Aleksandra Szafiejew bruger glas som sit valgte medie og skaber billeder i flere lag, der er rige på tekstur og bevægelse. 

En række af hendes glasskulpturer beskæftiger sig med temaet seriel gentagelse: mange værker består af flere moduler, der er med til at formidle en idé om hovedmotivets fremmedgørelse.

I et af hendes værker er spædbørns kroppe f.eks. udsat for en gentagelsesproces, der sætter elementet i et helt andet perspektiv end det sædvanlige, idet spædbørnene i en række bliver til et mystisk og foruroligende syn.

Valget af brændt, malet glas viser igen en bemærkelsesværdig moderne og sofistikeret tilgang til materialitet. Motiverne varierer fra abstrakte former til menneskebuster.

De fængslende former og de skabte mønstre virker som en fortolkning af hendes inspiration fra naturen.

Hendes kunstværker efterlader en tankevækkende, levende følelse, da hun bevidst søger beskuerens opmærksomhed med sine værker.

Aleksandra Szafiejew

Både de figurative værker og hendes nyere abstrakte værker er kendetegnet ved en særlig rytme, som er en kilde til konstant fascination og udforskning. Den abstrakte karakter af hendes værker er mættet af kontrasten mellem lysende guldtoner og intense sorte farver. Sammenfletningen af former og teksturer skaber stærke, energiske kunstværker.
Kunstneren er fascineret af den metaforiske og bogstavelige modsætning mellem farverne i sig selv. Efterligningen af organiske former inspireret af naturen, såsom vulkaner og bjerge, bidrager til det overbevisende, kraftfulde og dynamiske resultat af de færdige værker.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                    Schwarzes_Gold#2                           Schwarzes_Gold#3