Alexandre Liberato (PT)


ALEXANDRE LIBERATO (PT)

I den portugisiske kunstner Alexandre Liberatos værker er den menneskelige krop den absolutte hovedperson. Den vises dog aldrig i sin helhed. En menneskelig torso, et par hænder eller et forvrænget ansigt træder hver gang frem. Desuden integreres disse anatomiske gengivelser systematisk af abstrakte former eller geometriske former, der udvikler sig symmetrisk i forhold til dem.  

Billederne er ofte opdelt i to dele for at skabe spejlende figurer. På den ene side kan beskueren se benene og armene på en mand, der sidder på hug, og på den anden side et par trapper, der næsten efterligner deres struktur. En anden gang er der to par knyttede hænder på den øverste side, der er forbundet med en geometrisk hvid form på en blå baggrund på den nederste side. 

Alexandre Liberato anvender blandede teknikker til sine kunstværker. På lærredet eller på papirunderlaget kombinerer han sort-hvide fotoprintelementer og farverige gouacheindgreb, som regel i blå toner. På den måde mødes abstraktion og virkelighed. Disse to dimensioner eksisterer side om side og afgiver næring til hinanden, hvilket antyder, at der altid findes en skjult sandhed, som ikke følger den fysiske, men den mentale verdens love.

Alexandre Liberato

See more works in our webshop >>

                CHANGED PLACE                                     NON-REALITIES I