Alina Kashitsyna (UA)


ALINA KASHITSYNA (UA)

Den ukrainske kunstner Alina Kashitsyna udforsker grænserne mellem arkitektonisk planlægning og visuel kunst. Hendes geometriske abstraktioner på lærred ligner tegninger af grundplaner. Hendes poetik undersøger den måde, hvorpå mennesket opfatter rummet og er i stand til at organisere det i en todimensionel skala. I sidste ende viser den menneskers evne til mentalt at regulere deres territorium.  

Kashitsyna’s serie “Integration” viser perfekt hendes baggrund som arkitekt. Den viser hendes vilje til at overvinde disciplinens grænser og til at sætte spørgsmålstegn ved sig selv. Tynde hvide striber opdeler lærredet og skaber fraktioner af forskellige dimensioner. Firkanter, rektangler og andre geometriske former angiver hypotetiske rum og områder i huset. Den arkitektoniske tænkning giver imidlertid plads til fantasien, når disse rum overlapper hinanden og ikke er underlagt beboelses logikken.

Alina Kashitsyna

Farverne på lærredet respekterer traditionen med blåtryk. I midten kan beskueren se en blå konfiguration, der er omgivet af en grå omgivelse. Nogle få af rumfragmenter er farvet med hvid farve. Akrylmalingen er påført jævnt og glat, hvilket giver kunstværkerne et meget stringent og ordnet udseende. Kun nogle af de linjer, der opdeler overfladen, er penslet op med et let og sløret lag farve, hvilket bryder med den overordnede upåklagelige organisation.

See more works in our webshop >>

                     Integration I                                             Integration III