Amin Hassan Zadeh Sharif (IR)

Amin Hassan Zadeh Sharif (IR)
Text/Translation GHA

Amin Sharif er en iransk forfatter og illustrator af børnebøger. Sharifs værker, der er præget af en tydelig humor og stærk historiefortælling, præsenteres for os gennem en omhyggelig brug af rene linjer, flade, afdæmpede farver og mønstre.  Sharif fordrejer perspektivet i billedet ved at styre kompositionen med få geometriske linjer.

De figurer, som han giver liv, er direkte inspireret af hans kulturelle arv. Disse hybride og mytiske væsner stammer fra iransk symbolik og afspejler holdningen til dialogen mellem godt og ondt. Denne klare opdeling mellem det onde og det gode kan også genfindes i den rumlige komposition af hans værker og gør denne konfrontation endnu mere levende og indtagende for beskueren.

Emnerne er i centrum af kunstværket, mens de tomme rum omkring dem gør det muligt for beskueren at fokusere helt på figuren. Den gyldne farve og de grå nuancer, som Sharif anvender, er en konstante, der er tæt forbundet med hans kulturelle baggrund. 

Amin Sharif

Naturlige elementer som solen og skyerne giver hans motiver en følelse af luftighed og et vist rum, hvor hans skabninger kan leve fredeligt. 

Sharifs kunst er dybt indadvendt, men tilbyder samtidig beskueren at reflektere over dens fortælling og fælles grundlag.

Flere værker findes her>>>>>>>

         The Legendary Creatures                            The Legendary Creatures