Anastasia Savinova (RU) – DK


ANASTASIA SAVINOVA (RU)

Anastasia Savinova udforsker spændingen mellem det logiske og det åndelige gennem repræsentationen af ​​kunstige og naturlige rum og den menneskelige tilstedeværelse i dem. Hendes værker spænder over et væld af medier, såsom tegning, foto,grafik, collager og performance.

 I serien ‘Genius Loci’ kombinerer Savinova digitalt autentiske fotografier af arkitektoniske strukturer og landskaber for at skabe et snapshot, der koncentrerer essensen af ​​et sted. Hver collage indfanger også den integrerende specifikke atmosfære på et sted kendt som genius loci

Dette udtryk blev brugt i det gamle Rom til at henvise til den beskyttelsesånd, som de troede bevogtede hvert sted. Hendes kunstværker kombinerer således legemlige og ufuldstændige elementer, der balancerer mellem dokumentar og fiktion, der udtrykkes ved at bruge digitale collager som medium. De resulterende arkitektoniske strukturer bliver de magiske hjem i essensen af ​​stedets ånd.

Anastasia Savinova


I sin mixed-media serie “Geometry of Organic” undersøger Savinova den mangesidede essens af livet, udtrykt både af geometriske og organiske former. Især med fokus på den menneskelige krop reflekterer hun over, hvordan geometri minder om det rationelle og det åndelige som udtryk for hellig viden.

Savinova skaber mixed media værker, hvor menneskelig anatomi ser ud til at udgå fra en teknisk tegning. Da beskueren ikke kender til de trin, der er nødvendige for at konstruere sådanne tegninger, fremkalder deres geometri det mystiske. Faktisk udforsker denne serie, hvordan geometri minder om det rationelle og det åndelige som et udtryk for det hellige. Dette skyldes, at geometri og dens matematiske perfektion i mange kulturer bruges til visuelt at repræsentere det guddommelige.

See more works in our webshop archive >>

                          Genius Loci’ Series