Anna Trojanowska (PL)

ANNA TROJANOWSKA (PL)
Text/Translation GHA

Former, farver og linjer kombineres harmonisk i Kormas abstrakte udskrifter. Forskellige lag overlapper hinanden som en collage, hvilket skaber elegante og lyse kompositioner.

Anna Trojanowska blev født i 1978 i Wrocław, Polen og har været involveret i litografi i mange år og arbejder med dette felt som kunstner og medstifter af den encyklopædiske webside vedrørende litografi. Hendes interesser inkluderer såvel animation og interface design. Trojanowskas litografier på marmor undersøger emnet refleksion og har monokromatiske farver, der supplerer hinanden.

Hendes kunstværker omfavner blødhed og lysreflektioner, der fænger seeren, når han observerer. Blandede nuancer af den sort farve i kombination med hvide linjer udgør et gennemsigtigt slør af skygger, der hermed transmitterer en følelse af at flyde i luften. Til fremstilling af litografier bruger Trojanowska en base af carrara marmor og håndlavet papir. Mens hun med vilje bruger ufuldstændigt afskåret papir som grundlag for hendes værker, tilføjer kunstneren også frimærker og kalligrafiske underskrifter. Denne ejendommelige sammensætning leder beskueren frem til en arkaisk og  historisk reference. Trojanowska inkorporerer også i sine værker præcise accenter, såsom mørke geometriske former og røde prikker, der bliver et centralt punkt for visning.

Anna Trojanowska

 
Hendes serie litografier kaldes ”Refleksioner”, da kunstneren gennemgår den meditative proces med introspektion, mens han arbejder. Hendes fredelige sindstilstand under processen afspejles således på papiret og skaber en harmonisk atmosfære.

See artist works in our webshop >>

                                          REFLECTIONS 12                                                                         REFLECTIONS 12