Anna Voitiuk (UA)

Anna Voitiuk (UA)

Anna Voitiuks monokrome og meget detaljerede akvatinter viser personificerede dyr, der på eventyrlig vis erobrer menneskets verden. I sine kunstværker kombinerer hun ofte elementer skabt af mennesker, såsom busser og partiturer, med dyr. For det meste mus, skildpadder og ulve, samt flora og fauna. I denne utopi mangler den menneskelige tilstedeværelse og erstattes af andre arter, hvor de efterligner menneskelig adfærd og sameksisterer på en civiliseret måde.

Voitiuks landskaber er drømmende, men samtidig realistiske, hvilket skaber en følelse af normalitet.  Hver scene har sin egen fortælling og sit eget flow. Bevægelseselementet er meget vigtigt for denne eventyrverden, hvilket forstærkes af de forskellige dyrs positioner og skalaer, der skaber en konstant bevægelig og rytmisk verden. 

Detaljer er meget vigtige for disse scenerier, hvilket gør fortællingen levende og mere overbevisende for beskueren. Nogle gange kan hendes scener være dybt symbolske og metaforiske med hensyn til indholdet, men formerne er altid omhyggeligt skabt og placeret og tjener fortællingen.

Anna Voitiuk (UA)

Denne stærkt zoocentriske verden inviterer beskueren til at følge det synkroniserede kosmos, der bebos af disse arter, og skaber parallelle verdener, der er klar til at udfordre beskuerens sind.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                   Le Carnaval Des Animaux                                                   Sightseeing Tour