Anne Starling (AU)

Anne Starling (AU)

Den australske kunstner Anne Starlings linolætryk er centreret omkring samspillet mellem mennesker, nærmere bestemt familier, og det by- og industrilandskab, som de bor i, og fokuserer på den forsømmelse, der er resultatet af producenternes udnyttelse af dem.

Starling dykker ned i de sociale og økologiske strukturer i de landskaber, hun portrætterer, og undersøger miljøets forandringer. Ved at placere familierne i epicentret af denne industrielle forringelse af jorden og endda placere et af sine prints på en legeplads, peger hun på børnene som menneskehedens fremtid og efterlader seerne i tvivl om den virkelige indvirkning, som den industrielle produktion har på miljøet og mere specifikt på deres eget kvarter og børns fremtid.

Anne Starling (AU)

Husene og figurerne i Starlings værker er i sort/hvid, mens himlen er skabt i varme toner med tykke skyer af sort røg. Modsætningen mellem monokromt og farver kan også være et udtryk for Starlings hovedpersoners forsøg på at finde en positiv side af deres dystre situation. Selv om de er visuelt tiltalende, kan de farver, hun vælger, også pege på luftforurening. I fortiden er industrielle omgivelser normalt forbundet med fravær af farver helt og holdent, dæmpede toner og grå og brune farver. Starling’s farvevalg er særligt interessant og giver værket en følelse af fortrolighed.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                             Atomic Playground                                                         Harvest