Baukje de Loos (NL)

Baukje de Loos (NL)

Den hollandske kunstner Baukje de Loos’ figurative raderinger repræsenterer hverdagssituationer udtrykt gennem hendes klassiske tilgang. Hun leger med teksturer ved hjælp af forskellige trykteknikker såsom akvatint, mezzotint og drypoint på det samme tryk.

Hendes raderinger har en luftig, let, næsten falmet fornemmelse på grund af hendes brug af en delikat lys og grå farveskala. Kompositionen udvikler sig horisontalt, hvor figurerne ofte er indlejret i hverdagslivets omgivelser: gaden, en bar, en lejlighed er typiske scenarier, som de Loos fremstiller, og som giver værket velkendte træk. De statiske figurers positurer antyder, at et foto er blevet taget, mens de ventede på, at noget skulle ske.

Baukje de Loos (NL)

I sine kunstværker er de Loos i stand til at udtrykke det klassiske begreb om ufuldstændighed. Ved at skabe de delikate konturer af sine figurer, der står i kontrast til den udefinerede baggrund, overfører hun en følelse af uklarhed til den overordnede atmosfære. Denne måde at skildre scenerne på minder om en skitse, men i dette tilfælde er værket færdiggjort i et tryk.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

Interior VI                                                                 Neapolitan square