Consuelo Barbosa (COL)

Consuelo Barbosa (COL)
Text/Translation GHA

Den colombianske kunstner Consuelo Barbosas raderinger portrætterer ofte store industrielle metalkonstruktioner, nærmere bestemt vandtårne, som kan findes i enhver by. Hendes motiv er noget, som mange af os passerer forbi i vores dagligdag uden at lægge mærke til det. Hendes værker sætter fokus på noget, der normalt forbliver i baggrunden. De giver beskueren mulighed for en mere dybtgående undersøgelse af disse ofte oversete strukturer.

Tårnenes betydning fremhæves ved hjælp af en lavvinkelkomposition, som giver værkerne et imponerende udseende. Det placerer også beskuerens blik i den samme vinkel, som hvis man stod overfor denne massive struktur i virkeligheden, og bevarer derfor perspektivet, samtidig med at beskuerens fokus flyttes til udelukkende tårnene. Tårnenes betydning understreges yderligere af valget af at placere et ensomt, sort motiv mod en hvid baggrund.

Barbosa Consuelo

Det undertiden tilstedeværende farvestænk bidrager yderligere til strukturernes slående effekt. De sorte formers markante karakter giver værkerne en intensitet, men objektets placering midt i trykket og værkets overordnede enkelhed skaber en balance, der opretholder en symmetry mellem ærefrygt og ro.

Mehr Werke finden Sie hier>>>>>

         Paysage Urbain 1                            Paysage Urbain 4