Beate C. Koehler (DE)


BEATE C. KOEHLER (DE)

Den tyske kunstner Beate Koehler skaber helt specielle portrætter. Hun tager billeder af mennesker og multiplicere dem og skaber derefter symmetrisk strukturerede kompositioner. De to selenter er dog ikke helt de samme, da de sidestillede figurer adskiller sig fra hinanden på grund af en lille og næsten umærkelig detalje. Det kan være en variation i lyset eller i posen, som udfordrer værkernes generelle harmoni.  

På Beate Koehlers fotografier kan beskueren se en dreng ligge ned, en mand krøllet sammen eller række ud efter sollyset. Nogle gange er deres billeder mangedoblet flere gange. I Icy winter IV gentages det f.eks. fire gange: Her bliver menneskekroppen en del af et abstrakt design, der er perfekt afbalanceret, og som efterlader et tomt geometrisk rum i midten. 

I serien “Icy winters” fremstår de fotograferede mennesker som liggende under et tyndt lag is. Denne overflade synes at ændre lysets indvirkning på deres kroppe og fremhæver de tydelige chiaroscuros. Nogle gange kan man se sprækker, og deres linjer skaber en vidunderlig komposition. Koehler integrerer dem med overlappende farvepletter, hvilket øger billedernes kompleksitet og lader beskueren dykke ned i alle detaljerne.

Beate C. Koehler

See more works in our webshop >>

                  Icy Winter VI                                               Icy Winter IV