Birthe Petersen (DK) – DK


BIRTHE PETERSEN (DK)

Birthe Petersen kombinerer flere teknikker som grafik, tegninger, tryk og collager med blæk, forskellige farver og akryl. Hun skildrer menneskelige karakterer i forskellige situationer og deres sociale interaktioner.

Birthe Petersen har altid været fascineret af kunsten. Hun har tegnet siden hun var en lille pige og senere blev hun fascineret af sort / hvid grafik. Lige siden hun begyndte at arbejde mere med grafik, blev det muligt for hende at lære nye teknikker og åbne op for utallige kunstneriske muligheder.

Ved at finde inspiration i den omkringliggende verden fokuserer Petersens værker ofte på menneskelige karakterer, der interagerer med hinanden eller på enkeltpersoner, som hun fanger som portrætter. Petersen er især bevæget over flygtningesituationen i Sydeuropa og de aktuelle begivenheder i Syrien. Således er der en dyster og endda en stillestående atmosfære til stede i hendes kunstværker. Dette fungerer godt sammen med hendes kærlighed til at bruge den grafiske teknik aquatinte i hendes kunstværker.

Birthe Petersen

Hun siger, at hun ved at behandle kobberplader med syre kan skabe et dybere mørke for at lade lyset skinne lysere. På trods af at grafikken oftest kun er sort / hvid (som repræsenterer modsætningen af ​​mørke og lys), kan de også være fulde af farve.

Det sker, fordi mørke ikke altid skal repræsenteres af farven sort. Ved at eksperimentere med forskellige farveudtryk og sammensætter dem, kan kombinationen således opnå et resultat, hvor lys og mørke brydes sammen på samme tid i harmoni. I sine seneste værker, både med grafik og akrylmalerier, eksperimenterer hun konstant ved hjælp af blæktegning, collage og oliepastel for at nå et nyt udtryk, der giver mulighed for en mere åben fortolkning fra seeren. Også i disse værker spiller den menneskelige natur og mennesker generelt stadig en vigtig rolle som kunstnerisk inspiration.

See more works in our webshop >>