Carles Mitjà (ES)

Carles Mitjà (ES)

De fotorealistiske og tætte heliogravurer af Carles Mitjà udforsker detaljerede landskaber og inviterer publikum til at opdage naturens kompleksitet. Kunstnerens omhyggelige arbejde og opmærksomhed på detaljer gør det muligt for beskueren at zoome ind på de mindste dele af værkerne, f.eks. blade eller græsstrå.

Publikum dykker ned i de tavse landskaber og får kontakt med naturen. Mitjà fokuserer på den brede vifte af sort/hvid-toner for at præsentere det uberørte miljø. Det skaber en rolig atmosfære, der gør det lettere for beskuerne at reflektere over deres tilknytning til naturen.

Mitjà’s værker omfavner stilheden såvel som en vis dynamik i sine billeder. Manglende fokusering skaber udtrykket af græssets bevægelse i brisen, mens fyrretræet står stille og er i fokus. Vi kan derfor sammenligne, hvor forskelligt planter bliver påvirket af vinden.

Carles Mitjà (ES)

Mitjà’s fotogravurer på kobberplade indfanger ofte mindre dele af landskaberne, og beskueren kan ikke se himlen eller store objekter. I stedet for at portrættere store egetræer foretrækker han små bregner eller små træer med få blade. Dette inviterer publikum til at ændre deres opfattelse af størrelser og deres sammenhæng med de genstande, de ser hver dag. Alle, der er glade for meget detaljerede og fotorealistiske kunstværker, vil nyde disse smukke prints af landskaber.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>

                               Breeze 1                                                                         Fern 2