Chloe Grove (UK) – Graphic Artist

Chloe Grove (UK)

London-fødte kunstner Chloe Groves kunstværker inkluderer farveblyanttegninger i stort format samt tryk i små editioner. Hendes emner varierer meget, men er oftest forbundet med kunstnerens udforskning af optiske effekter.

Hendes kunstværker er inspireret af principperne om fysik, digital æstetik og rum og udforskning af folkekunst og makabre temaer. Hendes tegninger er skabt ved tålmodig lagdeling og blanding af farver, indtil papiret når en udbrændt glans, en proces, der kan tage flere måneder. En sådan teknik udvikler hendes intention om at fokusere sin kunst i at skildre det store og gradvise. Hendes specifikke stil er beregnet til at modvirke tendensen med ny teknologi, der koncentrerer sig om det lille og hurtigere.

Chloe Grove (UK)

I det hele taget har hendes emner en tendens til at forbliver uhåndgribelig, og hendes kreative proces strækker virkeligheden og bringer beskueren til at forsvinde i en ‘decelereret alternativ virkelighed’, som Grove definerer den. I serien Diffracted Light fryses flygtige og immaterielle lysbrydninger i tide, gjort evige. De forvandler det verdslige til det fantastiske, hvilket gør Groves kunstværker abstrakte alternative virkeligheder suspenderet i tiden. Grove supplerede sine nyere værker med tegninger baseret på meteoritmønstre: unikke krystalliserede konformationer, der kun findes i jernmeteoritter. Sådanne former dannes, når meteoritter rejser gennem rummet under den utroligt langsomme afkøling.
Grove er også grafiker, og hun arbejder med en personlig teknik, der kombinerer intaglometoder for at skabe farveplader, der derefter trykkes med en ætsepresse. Emnerne for hendes tryk varierer betydeligt, inklusive monokromatiske optiske mønstre og grafiske værker, der udforsker moselegemers tema. Inspireret af 1911-kunstværket Rizpah Watches Guard at the Gallows, udviklede Grove det sidstnævnte kunstværk under sit ophold på ARTLAB Kettinge i 2018.
Når man obsererer  hendes kunstværker, kan man finde en stærk forbindelse mellem strukturer, linjer og farver. I sine seneste grafiske tryk bruger hun lyserøde og guldfarver, der fanger lyset og skaber kontraster med bestemte skygger. Hele kompositionen ser ud til at udvide det indlejrede lys.
Gennem hendes værker genopfinder Grove hendes praksis, og konstant eksperimenterer med nye emner, men skaber altid kunstværker, der demonstrerer hendes stærke tekniske evner.

Find more works on our webshop here>>>>>

Sleeping Cat 2                                                                                    Sleeping Cat 3