Christina Hofbauer (DE)

CHRISTINA HOFBAUER  (DE)
Text skrevet af GHA

Christina Hofbauers farverige figurative verden i sine malerier består overvejende af kvinde- og børnefigurer.

Hun arbejder primært med oliefarver på store formater og har en realistisk og omhyggelig tilgang.

Figurerne er nøje observeret og præsenteres for os med stor detaljerigdom, mens atmosfæren og omgivelserne spiller en vigtig rolle for at få motivets indre tilstand frem i lyset.

Teknikken gør det muligt for hende at male i fine detaljer. Hun skildrer huden med alle dens teksturer, skygger, rynker og indre bevægelser og får portrætterne til at komme til live.

Den Berlin-baserede kunstner har udviklet sit eget billedsprog, hvor brugen af lys og skygge spiller en vigtig rolle og giver figurerne et delikat og flygtigt udseende.

Christina Hofbauer

Hendes generelt rolige og afslappede hovedpersoner synes at være fanget i hverdagssituationer og længes ofte efter beskuerens opmærksomhed og nysgerrighed.
Hofbauer synes at være fascineret af den menneskelige naturs skrøbelighed.
Hendes kunstværker skildrer denne maskerede kompleksitet på en harmonisk måde og fanger personerne i øjeblikke af refleksion og sårbarhed.
Værkerne giver plads til fordybelse med en rolige atmosfære og den afdæmpede farvevalg. Fraværet af yderligere kontekst og et specifikt tidspunkt og sted indbyder til fortolkning.

 

See more works in our webshop >>

Mädchen mit Hasen (20-277)                                   Rosarote Brille (22-402)