Clemens Gritl (DE)

Clemens Gritl (DE)
Text skrevet af GHA

Den tyske tredimensionelle kunstner Clemens Gritl er fascineret af arkitekturens enorme muligheder i den digitale tidsalder og kombinerer det kunstige med det objektive i sine utopiske modeller. I minutiøse detaljer designer han imponerende metropoler i gråtoner, beboet af et fjernt samfund. Selvom kunstneren tilbyder et øjebliksbillede af fremtiden, overlapper hans urbane landskaber unægteligt med fortiden – denne introspektion forfører publikum til en stærk følelse af nostalgi. Ved at puste nyt liv i den rå æstetik i sine kunstværker legemliggør hans arbejde essensen af brutalisme, mens han til tider engagerer sig i kulturel transformation.

Gritls emblematiske fælles-bolig strukturer giver en platform til at tænke over det praktiske i byudvikling.

Gritl anerkender arkitekturens rolle i udformningen af samfundet i både fysisk og symbolsk henseende, gør hans digitale medie det muligt at overskride det fysiske rum.

Hans evne til at manipulere skala og lys i den digitale skabelse understreger hans radikale emne.

Clemens Gritl (DE)

Den tyske kunstners fascination af arkitekturens formbarhed afslører revolutionerende sociale visioner og stimulerer diskussioner om fremtidens byudvikling. Hans værker giver publikum mulighed for at konceptualisere deres respektive indtryk af socialt design. Som en udløser for deltagelse i denne arkitektoniske dialog kan hver beskuer forestille sig sin egen fremtid.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

NO#05-090160-15                                         NO#09-060090-30