Cleo Wilkinson (AU)

CLEO WILKINSON (AU)
Text/Translation GHA

Cleo Wilkinson er en internationalt anerkendt grafiker, der primært har specialiseret sig i mezzotine. Efter mange års øvelse har hun også udviklet en unik, håndlavet roulette til slibning af pladen, som giver billederne en sjælden, prikket tekstur.

I sine mezzotinter opnår Wilkinson en smuk palet af mørke og lyse toner. Hverdagsobjekterne i hendes prints får en større betydning, når de er indlejret i en mystisk skrøbelighed. Et andet tema, der ofte optræder i hendes grafik, er mennesket, især ansigtet. De tegnede ansigter er ikke kun bløde og sårbare, men viser også stærke udtryk. Gennem disse følelsesmæssigt komplekse glimt kan beskueren udforske hovedpersonernes implicitte historie, som synes at være tildækket, skjult eller endda undertrykt.

Cleo Wilkinson

Den australske kunstners monokrome prints har en bred vifte af farvedybder. Ved at bruge dyb sort som baggrundsfarve, mens de udvalgte emner er afbildet i hvidt, skaber hun en drømmeagtig, rumløs atmosfære.

Mens hendes værker virker slørede og utydelige, bliver de præcist placerede lyspunkter et fokuspunkt for beskueren. Med denne tekniske metode er Wilkinson i stand til at formidle sine temaer klart til beskueren med ganske små mezzotinter. Hendes grafik, som er en kombination af dygtighed og følsomhed, er kendetegnet ved ekstrem storhed og stilhed.

See more works in our webshop >>

                                             THEN IV                                                                                        INCEPTION V