Cleo Wilkinson (AU)

CLEO WILKINSON (AU)
Text/Translation GHA

Cleo Wilkinson er en internationalt anerkendt grafikerin, der tidligere har specialiseret sig i mezzotint-teknik. Efter mange års praksis har hun også designet en unik håndlavet roulette til at male pladen, hvilket skaber en sjælden stiplet tekstur til billederne.

I sine mezzotinter frembringer Wilkinson et smukt udvalg af mørke og lyse toner. De daglige objekter på hendes grafik får en større betydning, når de er indlejret i en mystisk skrøbelighed. Et andet tema, der ofte er til stede i hendes grafik, er menneskeheden, især det menneskelige ansigt. Udover at være afbildet bløde og sårbare, har tegnede ansigter stærke udtryk. Gennem disse følelsesmæssigt komplekse glimt kan seeren udforske den implicitte historie om hovedpersonerne, der synes at være dækket, skjult eller endog undertrykt.

Den australske kunstners monokromatiske grafik viser et stort udvalg af tonedybde. Ved at bruge dyb sort som baggrundsfarve skaber det en drømmeagtig, rumfri atmosfære, mens hun præsenterer emnerne for hendes interesse for hvidt. Da hendes tegninger virker slørede og uklare, bliver nøjagtigt placerede lyspunkter et centralt punkt for seeren.

Med brugen af ​​en sådan teknik opnår Wilkinson at få sine temaer tydeligt videre til beskueren i ganske små mezzotinter. Hendes grafik repræsenterer en kombination af dygtighed og empati og består af en fuldstændig sublimitet og stilhed.

Cleo Wilkinson

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                             THEN IV                                                                                        INCEPTION V