David Avery (US)

David Avery (US)
Text/Translation GHA

David Avery er en amerikansk grafiker med base i San Francisco. Det store væld af detaljer, som Avery opnår inden for sit valgte medium for sort / hvid ætsning, søger at øge seerens perceptuelle modtagelighed, vække muligvis uforudsete og usandsynlige associationer.

Når man konfronteres med Averys etsninger, får man ved første øjekast et indtryk af, at disse tryk er grafiske værker fra det 16. århundrede. Men når man ser nærmere på, indser seeren snart, at den anvendte ikonografi ikke har nogen klassisk betydning. Ved hjælp af moderne industrielle genstande skaber kunstneren sit eget sprog med symboler. Averys værker skildrer en moderne æra domineret af kaos og angst, brug af mørk humor skaber en komisk lettelse, der hjælper med at overvinde disse følelser.

David Avery

Hans sort-hvide grafiske værker skildrer ofte mareridt, undertiden forvirrende scener lagdelt i symboler og eventyrmotiver af memento mori-skeletter, kropsløse hænder, fjerpenne blandt andre. Dette velkendte billedsprog er spundet i unikke mærkelige visuelt overbevisende scener, der konsoliderer den drømmeagtige atmosfære og kræver en fortælling, samtidig med at den trodser den. Således gennemsyrer en mystisk luft Averys ætsninger.

David Avery fortsætter med at udforske parametrene for sort og hvid ætsning i sit studie i San Francisco, samtidig med at han udvider sit fokus til indviklede farvede værker. Hans arbejde er inkluderet i samlingerne fra Library of Congress, Fogg Museum ved Harvard University, New York Public Library, Achenbach Foundation for the Graphic Arts og Stanford University Library.

See more works in our webshop >>

                                          LOVE                                                                                  MUSE