David Moyer (US)

David Moyer (US)
Text skrevet af GHA

Den amerikanske kunstner David Moyer skaber også indviklede tegninger med pen og blæk, der viser mangeartede og komplekse portrætter af mænd. Moyer bruger meget komplekse og varierede linjer til at skildre lag af menneskelige handlinger og ansigtets nuancer.

Han har en minimalistisk tilgang til farver og bruger kun sort og brun blæk. Dette udforsker forskellen mellem potentialitet og realitet i udtrykket, idet mørke former virker mere modige og sikre på sig selv, mens lysere former har en eftervirkningsvirkning.

Moyer er i stand til at formidle komplekse følelser ved at portrættere det samme portræt i flere vinkler, der overlapper hinanden og kæmper om dominansen på siden. Moyer synes at udforske nuancerne i ansigtsudtrykket og de mulige beslutnings- og handlingsforløb.

David Moyer (US)

Moyer skildrer kraniebilleder i sine værker, hvilket hentyder til temaer om livets forgængelighed og beslutningstagningens uundgåelige fejlbarlighed. Han inkorporerer også kalligrafi i sine værker, hvilket øger følelsen af handling i værkerne, som om Moyers figurer taler ud fra siden. Hans figurer er ofte gamle mænd med skaldede og opsvulmede kranier, hvilket får dem til at fremstå som værende i stand til at tænke intenst og filosofisk forstå de ord, de taler. Moyers kalligrafi udgør også tegningernes form, hvilket giver dybde til deres flerdimensionelle form. 

Moyers indviklede illustrationer provokerer beskueren til at tænke over udtryksmulighederne og ords funktion som tale og kunst.

Se flere arbejder i vores webshop arkiv >>>

PG 7                                                         PG 2