Erna Kuik (NL)

ERNA KUIK (NL)
Text written by GHA

Den hollandske kunstner Erna Kuiks farvelagte linolsnit visualiserer forholdet mellem hovedpersoner og tekst med en klar grafisk tilgang, som man kender fra plakater og reklamer fra tidligere tider. Yndefulde kvindefigurer med et tilfreds udtryk ligger i en omfavnelse af klare farver, i harmoni med deres omgivelser. Ordene kredser omkring dem og tager form som sætninger, stemmer, råd.

 

 

Hvem taler, og hvis tanker bliver projiceret?  De afbildede tekster inviterer beskueren til at gå ind i værkernes fortælling, ja, selv ind i hovedpersonernes tanker, og til at indlede en dialog med dem. Denne legesyge kan blive en leg, som hver enkelt beskuer kan deltage i på forskellige måder. Beskueren kan også reflektere over sammenhængen mellem ord og dens intellektuelle indhold, der skabes af en bestemt rækkefølge af linjer, kurver og prikker.

 

Erna Kuik (NL)

Teksten udvider fortællingen og bliver samtidig en integreret del af scenariet. De tilsyneladende kontinuerlige, tegneserieagtige dialoger inviterer beskueren til at deltage.

See more works in our webshop >>

                                   Eyeland                                                   I am content