Ernesto Alva (MX)

ERNESTO ALVA (MX)
Text Translation GHA

I sine abstrakte værker udforsker Alva de formelle overfladekvaliteter såsom struktur og materialitet. En dialog mellem helheden og tomrummet afsløres gennem labyrint-lignende former.

Ernesto Alva er dybt interesseret i overfladens kvalitet og struktur. Alvas kunstneriske forskning fokuserer på konfrontationer mellem modsatte sider. Mest af alt udforsker kunstneren sammenhængen mellem helhed og tomheden, lys og mørke, chaos og orden. Desuden udforsker Alva forliget mellem at betegne og betydning, som for ham repræsenterer mødet med tilstedeværelsen. Alva har udviklet hele sin kunstneriske praksis på grænsen mellem den markerede streg og farvepletten.

Mønstre og former skabt af kunstneren vedlægger en konceptuel fortælling lavet af impuls og kausalitet i et forsøg på at skildre virkeligheden og fremkalder billeder, som kunstneren opfatter i løbet af sit liv. Alva starter sin kreative proces med primære elementer, såsom form, farve og struktur.

Ved at vælge elementerne manipulerer kunstneren dem til at kreere en gentagelse og skabe væv og labyrinter i sekvenser, der omfavner flere betydninger i en abstrakt sammenhæng. I sine abstrakte grafiske værker tilbringer Alva labyrinter af linjer og farver for at afsløre dialogen mellem helhed og tomrum.

Ernesto Alva

 

Se flere arbejder i vores webshop snart >>

                                               CIRCLE 2                                                                                         CIRCLE 3