Gail Skudera (US)

Gail Skudera (US)
Text written by GHA

Den amerikanske eksperimentalfotograf Gail Skudera skaber spændende collager af transparente billeder trykt på tekstiler.

Ved hjælp af printteknikker leger Skudera med komposition og kombinerer modsatrettede sort-hvide fotografier på lærred. Hoveder adskilles fra kroppe, figurer adskilles og splejses sammen igen, hvilket skaber en uhyggelig og spændende effekt for beskueren. Forskellige scener lægges oven på hinanden og skaber et helt nyt multibillede. Hendes motiver brydes og skilles ad, hvilket giver en næsten kubistisk stemning.

 

Gail Skudera (USA)

Skuderas monokromatiske tryk minder om vintagefotografier. Det siger noget om, hvordan tiden går og skifter, når hun bringer et nyt perspektiv på klassiske fotografiske ideer. Skudera tilføjer sine egne spændende kunstneriske detaljer til den analoge linse, da figurer er uklare, og objekter falmer og smelter sammen, hvilket yderligere bidrager til denne uhyggelige og spøgelsesagtige atmosfære.

Skudera arbejder også med en unik tilgang til farver i sine billeder. Selvom fotografierne i sig selv er sort-hvide, er hun i stand til at farve oven på de traditionelle billeder i interessante bølger af pink og grøn og udbrud af blå. Det skaber spændende mønstre af hypnotiske farver, som næsten ligner et oliespild i deres glans og glimmer. Hendes brug af farver fremkalder også tanker om det forvrængede skær fra en kameralinse eller den unikke effekt, der opstår, når man tager et foto af et billede på en skærm.

Skuderas unikke fotografiske vision giver beskueren mulighed for at overveje sin egen fortid og tænke over, hvordan den kan samles igen og måske endda gentænkes.

Find more works in our webshop >>>

Above and below No. 3                                         Above and below No. 5