Giorgio Pratolongo (IT)

Giorgio Pratolongo (IT)
Text written by GHA

“PDen italienske kunstner Giorgio Pratolongos sort-hvide kuglepenstegninger viser detaljerede scener fra det typiske byliv i Genova, hvor han bor. Skildringer af overfyldte, rastløse gader inviterer publikum til at lære hans hjemby, Genova, at kende. Arbejdere, politifolk og skraldemænd styrer sammen med den lokale befolkning fortællingen i denne serie. 

Den monokrome farvepalet og de dristige linjer giver et illustrativt indtryk, som om de var skabt til en avis eller en tegneserie. Den frontale placering af de overfyldte scener viser referencer til historiske scenarier i et klassisk tableau. De beskrivende titler og de tilbagevendende gadebilleder skaber narrative forbindelser mellem værkerne. For eksempel er det et åbent spørgsmål, om manden i kørestolen, som politiet finder i en formentlig bevidstløs tilstand, blev såret af den trio af bøller, der er afbildet i »Trippelganger«.

Giorgio Pratolongo (IT)

Beskueren inviteres til at udforske de forskellige stemninger og handlinger hos de lokale, der former byens atmosfære; enkeltpersoner stirrer på beskueren, som om de er blevet fotograferet uønsket, og overvågningskameraer og politiets tilstedeværelse forstærker følelsen af, at disse personer bliver overvåget i deres omgivelser. Det er tydeligt, at der på trods af nogle udfordrende associationer er en stor sans for humor og en dyb kærlighed til byen i disse værker. Hvert ansigt repræsenterer en unik følelse, ofte grotesk, nogle gange jovial, men der er alligevel en følelse af ensartethed blandt figurerne. Afbildet med rynkede bryn, hånlige munde og udtryksfulde positurer fremstår figurerne som tegneserieagtige overdrivelser. Gadescenerne med sammenklemte flasker og menneskemængder på fortovet fremkalder en typisk støjende italiensk undertone – man kan næsten høre diskussionerne.

Find more works in our webshop >>>

Artwork  1                                                          Artwork  2