Glyn Newman (UK)

Glyn Newman (UK)

Glyn Newmans abstrakte linolæskærerier undersøger virkningerne af industrialiseringen. De behandler samspillet mellem den urbane og den naturlige verden på en geometrisk måde.

I hans værker kan mange abstrakte og fragmentariske elementer fortolkes forskelligt, der minder om figurer og landskaber og kombineres på en drømmende måde. Der anvendes monokromatiske farver, hovedsageligt sort og grå, som minder om den trykkende skorstensrøg i bymiljøer.

For at udforske industrialiseringen skaber han abstrakte robotlignende figurer, der er organisk forbundet som en enhed. Selv om hans abstrakte figurer ikke er let definerbare, viser hele landskabet symbolsk forfald og katastrofe som følge af menneskets indgriben i naturen.

Glyn Newman (UK)

Beskueren konfronteres med denne fortælling, som vækker en økologisk bevidsthed. I denne fortælling er alting skematisk og endimensionalt, uden farver, i modsætning til naturen og de levende ting. Denne næsten mareridtsagtige skildring af livet har en stærk effekt på beskueren og får ham til at genoverveje klimakatastrofen og dens virkninger.

Flere værker findes her>>>>>>>

Weeds 3                                                                                                    Weeds 1