Grycja (UKR) – DK


GRYCJA (UA)

Den ukrainske fødte kunstner Grycja skaber surrealistiske værker ved hjælp af forskellige teknikker såsom collage, digital illustration, maleri, videopoesi og møbellignende kunstgenstande.

Hendes primære medium er collage, både analog og digital, som Grycja dygtigt bruger til at skabe surrealistiske landskaber, hvor natur og mennesker mødes på en uhyggelig, næsten komisk måde. Hendes værker er ofte kendetegnet ved kontrasterende botaniske strukturer, mennesker og dyr.

Hendes surrealistiske kunstværker skaber vidunderlige alternative virkeligheder såvel som at fange og visualisere abstrakte følelser og situationer. Dette er f.eks. tilfældet i serien Kommunikationsforstyrrelse realiseret ved hjælp af digital collage, der visualiserer følelser og fysiske oplevelser fra den introverte verden.

Grycja

Hun konkretiserer deres skyhed og sociale vanskeligheder ved at skabe yderst metaforiske værker, hvor svin, sukkulente hovedpersoner med uønskede øjne enten sidder ubehageligt som genstande af vores vision eller uforsigtigt kører på fantastiske væsener, når de søger tilflugt fra virkeligheden i deres fantasi.

I hendes collager ser det ud til, at mange af de menneskelige karakterer stammer fra en tidligere epoke, afhængigt af deres påklædnings-stil og frisure. Hun kombinerer nogle originale sort-hvide eller sepia-fragmenter med overmalte sektioner. Dette udtryk henviser til en praksis med manuelt at tilføje farve til monokromatiske fotografier, især populære i midten af ​​det 19. århundrede. Denne specifikke teknik giver Grycjas kunstværker et specifikt tekstureret udseende og skaber en legende og humoristisk effekt.

I serien The Poetry of Horror sigter Grycja at vise overdrivelsen af ​​omstændighederne og farerne i livet ved at kombinere dristige manipulationer af væsener og planter. Som figurativ kunstner udforsker hun forhold og former i kompositioner afhængigt af lys og farver. Hendes surrealistiske kunst slører grænserne mellem virkelighed og fantasi, da hendes uvirkelige og inkongruøse visioner af lyst bliver en del af hverdagen.

See more works in our webshop >>

          Communication Disorder #5