Helene Lindqvist (DE/SE)

Helene Lindqvist (DE/SE)
Text skrevet af GHA

Den multidisciplinære kunstner Hélène Lindqvist kommer fra Sverige, men er i øjeblikket bosat i Tyskland og arbejder med både scenekunst og billedkunst. I farverige akrylmalerier skildrer hun scener fra det prosaiske hverdagsliv på en ærlig og levende måde.

Mange af Lindqvists malerier er strandscener, der viser sommerferiens glæder og hverdagsliv. Hun skildrer for det meste figurer i badedragter og henleder opmærksomheden på de uortodokse træk ved den menneskelige form.

I stedet for at fokusere på perfektion eller idealer fremhæver hun uoverensstemmelser i hudtonen, hverdagshandlinger og behagelige stillinger, der viser normale ufuldkommenheder ved menneskekroppen.

Helene Lindqvist (DE/SE)

Lindqvists brug af farver viser lethed, da hun skaber levende former i varme og iøjnefaldende nuancer med brede og legende penselstrøg. Hendes baggrunde er store bølger af lyse farver, og i dem skildrer hun ofte tykke og dristige striber. I sine figurer synes hun at prioritere form og tone frem for indviklede detaljer, hvilket skaber næsten en sløret effekt og en følelse af bevægelse og dynamik i hendes malerier.  Hendes personer ligger på jorden, slapper af i stole, taler med venner, er midt i tanke og handling, mens de på en livlig og realistisk måde nyder sommerferiens lyksaligheder.

Lindqvists figurer udtrykker intense følelser gennem deres positurer, farver og udtryk, og de fordyber beskueren i hendes kunsts livlige og behagelige verden.

Video om Kunstneren >>>

Se flere arbejder i vores webshop >>>

 Summer chilling                                                       Walk on the beach